Autonieuws

3.0 V6 TDI voor Audi A8

De nieuwe Audi A8 is alweer bijna twee jaar op de markt. Vanaf heden levert Audi de A8 met een 3.0 TDI (233 pk) waarvan de verwachtingen hooggespannen zijn!

De marketingafdelingen van autofabrikanten gooien graag met termen als snelste, lichtste, krachtigste enz. Ook Audi doet dat graag en om maar meteen met de deur in huis te vallen, de Audi A8 3.0 TDI heeft de lichtste V6 dieselmotor ter wereld en is de snelst accelerende V6-diesellimousine ter wereld!

Dit soort titels zijn natuurlijk leuk maar wat betekent dat nu in de praktijk? De Audi A8 3.0 TDI sprint in 7,7 seconden naar 100 km/h. Dat zijn waarden die vergelijkbaar zijn met een leuke sportauto en dus behoorlijk goed te noemen. Deze prestaties zijn mogelijk doordat de 3.0 TDI een vermogen van 233 pk en een koppel van 450 Nm levert. Het maximale koppel is tussen de 1.400 en 3.250 tpm beschikbaar en maakt de 3.0 TDI tot een zeer krachtige motor.

Voor de inspuiting wordt gebruik gemaakt van Piezo-inspuiting. Deze piezo-inline-injectoren, in combinatie met common-rail techniek, zorgen voor een hoge inspuitdruk. Bovendien wordt de inspuiting zeer precies geregeld waardoor maar liefst 5 brandstofinspuitingen per slag mogelijk zijn. Hierdoor is een hoog vermogen te combineren met een relatief zuinig verbruik (8,9 liter op 100 km).

Standaard beschikt de Audi A8 3.0 TDI over een rijke standaarduitrusting met o.a. adaptive air suspension (luchtvering), Audi Multi Media Interface (MMI) en een 6-traps tiptronic.

Met de 3.0 TDI beschikt de A8-serie over een rijke aanvulling. Men verwacht veel van deze nieuwe motor die de 2.5 TDI uit de vorige serie vervangt. Vanaf begin april staat de A8 3.0 TDI al bij de dealers. Hij is leverbaar vanaf € 84.690,-

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper
> Artikel lezen

Terugblik op voorgaande generaties Audi A8

Autonieuws
Korte terugblik op voorgaande generaties Audi A8
> Artikel lezen

Teaserfestijn: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?

Autonieuws
Foto-overzicht: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film
> Artikel lezen

Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom

Autonieuws
Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.