Autonieuws

Caterham R500

Caterham R500: Harder, better, faster, stronger

Caterham presenteert een nog krachtiger, snellere en betere R500. De Caterham R500 is bedoelt voor wie serieus autorijden lief heeft en brengt 263 pk naar de achterwielen. In minder dan drie seconden accelereert Caterham´s nieuwe racemonster vanuit stilstand naar 100 km/h. Dat alles in combinatie met een gewicht van slechts 506 kg.

Caterham R500: Harder, better, faster, stronger
De lichtgewicht Caterham Seven is naar ongekende hoogte getild. De nieuwe R500 van de Britse sportautofabrikant is nog sneller, nog krachtiger en daarmee nog beter. In allerlei opzichten heeft Caterham ernaar gestreefd om de auto nog lichter te maken. Men is er in geslaagd om nog eens 9 kg aan gewicht te besparen waardoor de R500 slechts 506 kg weegt. Zo zijn de luchtinlaten van carbon gemaakt, de stoelen van kevlar en de wielophanging is ook nog eens in gewicht afgenomen.

263 pk = 520 pk per ton
Tegelijkertijd heeft Caterham de viercilinder Ford-motor tot een vermogen van 263 pk weten te tunen. Zonder de hulp van een turbo is dat een hele prestatie. De viercilinder brengt zijn vermogen via een handgeschakelde zesbak of een nieuwe (optionele) sequentiële automaat over op de achterwielen. Met een vermogens-/gewichtsverhouding van 520 pk per ton weet de auto in slechts 2,88 seconden vanuit stilstand naar 60 mph te accelereren. Dat komt overeen met een 0-100 km/h sprint in ongeveer 3 seconden waarmee de R500 sneller is dan superexoten als de Ferrari Enzo, Lamborghini Murciélago en Koenigsegg CC.

Digitaal dashboard
In het interieur heeft Caterham de nodige moderne zaken doorgevoerd. Het dashboard is voortaan geheel digitaal en er is een Momo stuurwiel gemonteerd waarin een schakelindicator is opgenomen. Keyless starten is eveneens mogelijk.

Vanaf heden leverbaar
De nieuwe Caterham R500 is vanaf heden leverbaar. De fabriek rekent minimaal £36,995,- wat overeenkomt met 43.000 euro. Daar komt dan nog wel de bij ons geldende BPM overheen.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Caterham R500: Harder, better, faster, stronger
Caterham R500: Harder, better, faster, stronger
Caterham R500: Harder, better, faster, stronger
Caterham R500: Harder, better, faster, stronger

Zoeken

Merk- & modeldossiers