Autonieuws

Brilliance BS2: Chinees in het Golf-segment

Het Chinese Brilliance wil met de BS2 het Golf-segment (C-segment) doen opschudden. In september presenteerden de Chinezen de BS2 nog als conceptcar in Frankfurt, maar nu is het productiemode klaar. De auto zal in eerste instantie leverbaar worden in China, maar op termijn ook naar Europa komen.

Brilliance is één van de weinige Chinese merken die wel eens echt voet aan wal zou kunnen gaan zetten in Europa. In principe had de fabrikant eind vorig jaar al toe willen treden tot ons continent, maar dat liep anders dan verwacht. Bij de EuroNCAP crashtests scoorde de sedan BS6 geen enkele ster en werd door diverse media met het stempel ´levensgevaarlijk´ teruggestuurd naar China. Het was een flinke klap voor Brilliance die nu alles op alles moet zetten om haar naam te zuiveren. Maar ze geven niet op en komen binnenkort met de BS2.

C-segment
De vijfdeurs hatchback zal een plaatsje moeten gaan winnen in het C-segment. Juist, de klasse waarin zich ook de Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus en Peugeot 308 vechten om de beste verkoopcijfers. Brilliance zal de auto vermoedelijk met een zeer scherpe prijs in de markt gaan zetten. Onder de motorkap is ruimte gemaakt voor een 1.6 liter dieselmotor met een vermogen van 107 pk. Dat maakt de BS2 niet tot een sprinter, maar de prijsvechter richt zich dan ook niet op een veeleisende doelgroep. En zoals we bij Dacia hebben gezien, is dat geen gekke keuze.

Naar Europa
Zoals het er nu op lijkt komt de BS2 nog dit jaar naar Europa. Mogelijk komt dit jaar ook de BS4 op de markt. Dat model debuteerde een jaar geleden in Genève en zou eind vorig jaar al leverbaar worden. De crashtest heeft echter voor geheel Brilliance roet in het eten gegooid.

Gerelateerde artikelen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?

Autonieuws
Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.