Autonieuws

Pontiac Solstice Coupé: Modern met klassieke lijne

De Pontiac Solstice zal vanaf het voorjaar van 2009 ook leverbaar worden als Coupé. De auto kennen we in Europa als Opel GT en is in de Verenigde Staten een ongekend succes. Met de toevoeging van de coupé-versie hoopt Pontiac de concurrentie aan te kunnen gaan met de BMW Z4 Coupé en Audi TT Coupé.

De Pontiac Solstice, Daewoo G2X en Opel GT zijn alledrie GM-producten. De auto’s delen nagenoeg alle techniek en ook de carrosserie vertoont grote overeenkomsten. De meest succesvolle variant is het origineel van Pontiac. De Amerikanen spreken van de best verkochte roadster op hun eigen continent. Om het succes van de Solstice verder uit te breiden zal Pontiac vanaf begin 2009 een coupé-versie gaan leveren. Op de New York International Auto Show werd de auto voor het eerste gepresenteerd.

Moderne sportauto, klassieke lijnen
Voor Pontiac was de ombouw van Roadster naar Coupé een relatief simpele handeling. Volgens de ingenieurs waren er maar minimale wijzigingen aan de structuur noodzakelijk. Het design is sterk gebaseerd op dat van de Solstice Roadster en het vertoont meer overeenkomsten met de Solstice coupé conceptcar zoals die in 2002 op de NAIAS werd gepresenteerd. Pontiac spreekt zelf van een moderne sportauto met klassieke lijnen.

(Uitneembaar) magnesium dakpeneel
Het voornaamste verschil met de Solstice Roadster wordt uiteraard gevormd door het dak. In plaats van een stoffen kap monteert Pontiac een dicht dak. Maar wie toch graag open wil rijden kan heel gemakkelijk een dakpaneel uitnemen. Daardoor wordt alsnog een gevoel van open rijden gecreëerd. Volgens Pontiac is de constructie van het (magnesium) dakpaneel zo licht dat één persoon het eraf kan halen. Overigens moet de auto dan wel thuis geparkeerd staan, want het dakpaneel kan niet worden meegenomen. In plaats daarvan is er voor noodgevallen een canvas dakje te monteren. Niet is immers veranderlijker dan het weer.

Twee benzinemotoren
Het motorengamma van de Solstice Coupé wordt gevormd door de 173 pk en 226 Nm krachtige 2.4 liter viercilinder en de 2.0 liter turbomotor met een vermogen van 260 pk en 353 Nm. De turbogeblazen viercilinder is in Europa ook in de Opel GT leverbaar. De prestaties geeft Pontiac helaas niet vrij.

Voorjaar 2009 leverbaar in de VS
Vanaf het voorjaar van 2009 zal Pontiac de Solstice Coupé bij de Amerikaanse dealers binnenrijden. Als Pontiac zal de auto niet naar Europa komen. Maar wie weet biedt het wederom een mooie basis voor
Opel om er een GT Coupé van te maken...

Gerelateerde artikelen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.