Autonieuws

Officieel: Alfa Romeo Mi.To

Dit zijn de allereerste foto´s van de Alfa Romeo Mi To. De kleine Alfa komt in september op de markt en is gebaseerd op het platform van de Fiat Grande Punto. Met de Mi.To opent Alfa Romeo de aanval op de Mini en de op stapel staande Audi A1.

Voor Alfa Romeo heeft de naam Mi.To een sterke historische betekenis. De naam staat symbool voor de belangrijke schakel tussen het verleden en de toekomst van het merk: voor Milaan – de designstad waar de eerste schetsen van de auto op papier zijn gezet en de stijl van de auto tot leven kwam, en voor Turijn — de stad waar de auto zal worden geproduceerd.

Evolutie in design
Het design is typische herkenbaar als Alfa Romeo, maar dan wel in een verder ontwikkelde vorm. Bovendien is de Mi.To sterk verwant aan de 8C Competizione. Kenmerken van deze nu al legendarische sportcoupé zijn in de Alfa Mi.To terug te vinden. Kijk maar eens naar de karakteristieke aflopende vorm van de achterzijruiten, de vorm van de koplampen, de positie van de mistlampen in de voorbumper en de vorm van de LED-achterlichten. De sierlijst rondom de koplampen en de achterlichten is in verschillende kleuren leverbaar, waardoor een stilistisch ‘eyeliner effect’ ontstaat. In het interieur zal een typische Italiaanse stijl zijn terug te vinden.

Focus op sportiviteit
Met zijn lengte van 4,06 meter, breedte van 1,72 meter en hoogte van 1,44 meter is Alfa Romeo’s jongste model zeer compact. Hij valt daarmee in het segment van de Mini en de op stapel staande Audi A1. Dat is eveneens terug te vinden in het karakter van de auto. Alfa Romeo geeft aan dat elke Mi.To wordt gekenmerkt door sportieve rij-eigenschappen en een sportief geveerd onderstel. Het ‘Alfa DNA’-systeem maakt het mogelijk om drie verschillende instellingen voor het motorvermogen, de remmen, de stuurinrichting, de vering en de transmissie te kiezen. Het systeem biedt de keuze uit super sportief rijgedrag (Dynamic), stadsritten (Normal) en meer veiligheid bij slechte weersomstandigheden (All Weather). Het elektronische stabiliteitssysteem VDC is op alle uitvoeringen standaard.

Motorengamma van 90 tot 230 pk
De Alfa Mi.To wordt leverbaar met vier nieuwe motoren (benzine en diesel), met een vermogen variërend van 90 tot 155 pk. In de toekomst zal het motorengamma worden uitgebreid met een 230pk sterke topversie.

Vanaf september leverbaar
Vanaf september zal de Mi.To leverbaar zijn bij de Alfa Romeo-dealers. De auto gaat in juni in productie in fabriek in Turijn.

UPDATE 2 juni 2008: Motoren en specificaties bekend inclusief interieurfoto

Gerelateerde artikelen

Minuscuul opgefriste Alfa Mito gepresenteerd

Autonieuws
Minuscuul opgefriste Alfa Mito gepresenteerd
> Artikel lezen

Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo MiTo en Giulietta

Autonieuws
Nieuwe QV versies voor Alfa Romeo Giulietta en MiTo
> Artikel lezen

Alfa Romeo MiTo Junior is hippe instapper

Autonieuws
Alfa Romeo MiTo Junior is hippe instapper
> Artikel lezen

Rock & Roll: Alfa Romeo MiTo by Marshall Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Bijgepunte Alfa MiTo onderweg naar Frankfurt

Autonieuws
Bijgepunte Alfa MiTo onderweg naar Frankfurt
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.