Autonieuws

Eerste officiële foto Mercedes GLK

Dit is de allereerste officiële foto van de langverwachte Mercedes GLK. De auto zal binnenkort volledig worden onthuld en debuteert in de film ´Sex and the City´. Op de set van de film werd een foto gemaakt van de GLK en actrice Kim Cattrall die in de film in de nieuwe SUV van Mercedes zal rijden.

Al lange tijd is Mercedes ons aan het opwarmen voor de GLK. De compacte SUV wordt gepositioneerd onder de ML-klasse en heeft qua design veel weg van de GL-klasse. De compacte SUV is scherp gelijnd en moet dit jaar nog de concurrentie aangaan met de Audi Q5, BMW X3 en Volvo XC60. Mercedes wil de GLK positioneren als een trendy SUV en heeft er daarom voor gekozen om de auto te laten debuteren in de film Sex and the City die vanaf mei in de Amerikaanse bioscopen draait. Met actrices als Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon en Kim Cattral wil Mercedes het lifestyle karakter van de GLK benadrukken.

Vanaf het najaar leverbaar
Vanaf het najaar zal de GLK de showrooms binnen worden gereden. Inmiddels hebben we dankzij de conceptcar Vision GLK Freeside en Vision GLK Townside al een voorproefje gekregen. Bovendien wist onze spyshots-fotograaf de auto als productierijp op de set van de film te betrappen. Deze foto die door Mercedes officieel verspreid is bevestigd dan ook enkel wat we al wisten. Het wachten is nu op de officiële details en fotografie.

Gerelateerde artikelen

Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC

Spyshots
Mercedes benoemt GLK voortaan als GLC
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij

Tuning & styling
Carlsson stelt Mercedes GLK-klasse bij
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK

Autonieuws
Alle prijzen vernieuwde Mercedes GLK
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.