Autonieuws

Trekauto van het Jaar: Volkswagen Golf

De eerste prijs voor de nieuwe Volkswagen Golf al binnen: Trekauto van het Jaar. Daarmee heeft de Golf concurrenten als de Opel Astra en Mazda3 al achter zich gelaten.

De redactie van het ANWB-maandblad Kampeer en Caravan Kampioen onderwerpt jaarlijks twintig tot vijfentwintig nieuwe auto´s aan deze vergelijkingstest. Er worden vier hoofdonderdelen getest: weggedrag, prestaties, comfort en doelmatigheid. Dit alles natuurlijk met achter de auto een caravan die, wat gewicht betreft, is afgestemd op de trekkende auto. De auto´s worden dan getest op diverse soorten wegdek waaronder klinkers, betonrichels en ook de slalomproef wordt niet vergeten. Voor in de bergen is het belangrijk om ook een hellingproef te kunnen uitvoeren en vandaar ook dat dit ook een onderdeel is.

Overall- en klassewinnaar!
Niet alleen op de technische kant van de auto wordt gelet. Een trekauto is een auto die veel gebruikt wordt voor vakanties en daarom moet de auto ook ruim en comfortabel zijn. Bovendien moet het makkelijk mogelijk zijn om hulpspiegels te monteren.

De Volkswagen Golf 1.6 FSI is winnaar geworden in zijn klasse en als overall winnaar. De Golf heeft daarmee meteen een voorsprongetje geboekt op grote concurrent Astra en de Mazda3. Niet verkeerd voor Volkswagen in de strijd met deze concurrenten!

Al vanaf 1994 winnaar: Subaru
Ook noemenswaardig als winnaar is de Subaru Legacy Touring AWD. Al vanaf 1994 is Subaru jaar in, jaar uit klassewinnaar van de Trekauto van het Jaar troffee. Dit maal was het de Legacy Touring AWD uitgerust met 2.0 liter benzinemotor. De Legacy moest het in de AWD-klasse opnemen tegen onder andere de BMW X3, Suzuki Vitara, Nissan X-TRAIL, Toyota RAV4 en Mitsubishi Outlander. Hiermee heeft Subaru opnieuw zeer positief van zich laten horen!

Gerelateerde artikelen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Golf geeft teken van leven

Spyshots
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.