Autonieuws

Facelift Mercedes ML-klasse

De Mercedes ML-klasse heeft een facelift ondergaan. Daarbij heeft Mercedes meer nadruk gelegd op een dynamisch uiterlijk. De SUV werd aan de voor- en achterzijde voorzien van nieuwe bumpers en lichtunits en het interieur van de ML-klasse is bekleed met hoogwaardiger materialen. Het gehele motorengamma heeft een zuiniger karakter.

De tweede generatie van de Mercedes ML-klasse werd in april 2005 gepresenteerd. In de afgelopen drie jaar wist Mercedes maar liefst 300.000 exemplaren te verkopen. Om deze goede verkoopcijfers op peil te houden heeft de auto nu een kleine facelift ondergaan. Het exterieur kreeg een nieuwe look waarbij Mercedes meer dynamiek probeert uit te stralen. Aan de voorzijde zien we een gewijzigde bumper met scherpere lijnen. De koplampen zijn eveneens geheel nieuw en vooral opvallend is de kleine knik in het onderste deel van de lichtunits. Verder heeft Mercedes de grille vergroot en is deze voorzien van drie louvres. Aan de achterzijde is de compleet nieuwe bumper het meest opvallend. Tegelijkertijd werden ook de achterlichtunits aangepast.

Betere materialen
Het interieur van de ML-klasse heeft eveneens een update ondergaan. Het is op de foto´s altijd lastig te zien, maar Mercedes claimt betere materialen te hebben gemonteerd. Wel duidelijk zichtbaar is het compleet nieuwe vierspaaks stuurwiel dat is voorzien van chromen inleg. De stoelen zijn sportiever van vorm en voor de muziekliefhebber is er een Media Interface leverbaar waarbij het mogelijk is een externe muziekbron zoals een iPod of MP3-speler aan te sluiten. Het geluid kan optioneel ten gehore worden gebracht middels het Harman Kardon soundsystem.

Zuiniger motoren
Motorisch is er weinig veranderd. De ML-klasse is nog steeds leverbaar met V6- en V8-motoren waarvan de vermogens uiteenlopen van 190 tot 388 pk. Het dieselgamma wordt gevormd door de ML 280 CDI (190 pk), de ML 320 CDI (224 pk) en de ML 420 CDI (306 pk). De leverbare benzinemodellen dragen de typeplaatjes ML 350 (272 pk) en ML 500 (388 pk). Mercedes claimt dat de motoren tot 10 procent zuiniger zijn geworden zonder dat de prestaties hiervan negatieve invloed hebben ondervonden.

Beschikbaarheid
De vernieuwde ML-klasse zal vanaf oktober 2008 bij de Mercedes-dealers staan. De prijzen zullen vermoedelijk op een nagenoeg gelijk niveau liggen als het huidige model.

Gerelateerde artikelen

Extra pepers van Lorinser voor Mercedes-Benz motoren

Tuning & styling
Extra pepers van Lorinser voor Mercedes-Benz motoren
> Artikel lezen

TopCar bouwt ML 63 AMG Inferno Black

Tuning & styling
TopCar bouwt ML 63 AMG Inferno Black
> Artikel lezen

Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen

Autonieuws
Mercedes SUV's krijgen nieuwe namen
> Artikel lezen

Opgefriste Mercedes M-klasse circuleert rond poolcirkel

Spyshots
Opgefriste Mercedes M-klasse circuleert rond poolcirkel
> Artikel lezen

Mercedes werkt aan SUV-offensief - dit zijn ze!

Spyshots
MLC: de ML Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.