Autonieuws

Pininfarina showt de Sintesi conceptcar

Naast al het geweld van de autofabrikanten komt ook Pininfarina met een conceptcar naar Geneve. De bijzonder vormgegeven auto gaat onder de naam Sintesi door het leven.

De Sintesi is vloeiend vormgegeven, zo zitten er geen rare vouwen of lijnen in het koetswerk. Aan de voorkant zien we een kleine grille die gekenmerkt wordt door twee vleugels. De koplampen zijn geïntergeerd vlak boven de grille. Via een korte motorkap komen we bij de grote voorruit die lang en spits naar het dak toeloopt. Opvallend zijn de deuren die aan de voorzijde openen als gewone vleugeldeuren en aan de achterzijde tegenovergesteld openen. Via de fraaie deuren kom je in het interieur van de Sintesi. Deze is ruim en strak opgezet. Het dashboard bestaat uit één gedeelte. In het midden zijn alle bedieningselementen te vinden alsmede een scherm waarop de functies zichtbaar zijn. 
 
Brandstofcel
Naast de futuristische vormgeving gaat het er op technische gebied ook futuristisch aan toe. Zo is de wagen uitgerust met een brandstofcel. Deze levert maximaal 43,5 pk per wiel, het maximale koppel per wiel bedraagt 750 Nm. De wagen doet de sprint van 0 naar 100 km/u in 7,5 seconden en heeft een topsnelheid van 248 km/h. Door alle componenten van de auto op verschillende plekken te zetten wist Pininfarina een betere gewichtsverdeling te krijgen. Ook zorgde het ervoor dat het zwaartepunt van de auto laag bleef, wat het weggedrag ten goede komt.

Gerelateerde artikelen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.