Autonieuws

Lotus Europa SE: 225 pk

Lotus voegt een nieuw model toe aan de Europa-serie. De Europa S zal voortaan worden bijgestaan door de compleet nieuwe Europa SE. Onder de motorkap ligt niet minder dan 225 pk, waardoor de Lotus Europa nog sneller is geworden. Vanaf juni 2008 zal de Europa SE van de band rollen.

De Lotus Europa is nog maar kort op de markt, maar Lotus voert al een facelift door. Behalve dat het model nu standaard wordt geleverd met een airbag voor de bestuurder en de bijrijder en een start-/stopknop heeft de auto ook wat in- en exterieur betreft een kleine facelift ondergaan. De wijzigingen zijn daarbij op één hand te tellen.

Europa SE
Opvallender nieuws is de komst van de Europa SE. Dat model wordt aangedreven door een 225 pk en 300 Nm sterke 2.0 liter turbomotor en wordt boven de Europa S gepositioneerd. De Europa SE sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in 5,7 seconden en bereikt een topsnelheid van 229 km/h. Vanaf juni 2008 zal de Europa SE aan het gamma worden toegevoegd. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.