Autonieuws

Audi Q7 Coastline met maritieme sfeer

Audi zet de introductie van de Q7 V12 TDI kracht bij met de Q7 Coastline. De conceptcar is gebaseerd op de Audi Q7 V12 TDI, maar de Q7 Coastline is voorzien van een maritieme tint. Dat zien we onder meer terug in de witte kleurstelling en het exclusieve hout in het interieur.

Alsof de presentatie van de Q7 V12 TDI nog niet genoeg aandacht zou trekken presenteert Audi ook een conceptcar gebaseerd op deze krachtige SUV. Onder de noemer Q7 Coastline debuteert in Genève deze conceptcar. De SUV moet de associatie met luxe jachten opwekken. Vooral de witte kleurstelling moet dat effect bewerkstelligen.

Maritieme wereld
De buitenzijde wordt gekenmerkt door een parelmoer witte lak. Daarbij zijn ook de spiegelkappen in het wit uitgevoerd en is de grille gespoten in hoogglans. Vooral in het interieur wordt de associatie met de maritieme wereld opgewekt. Grote delen van het interieur zijn afgewerkt met wit en bruin leer, speciaal Amerikaans walnotenhout en luxe materialen als wol en leer. In de bagageruimte zien we twee opvouwbare ´kratten´, maar waarvoor die dienen laat Audi in het midden. Het lijkt ons overigens wel een handige mogelijkheid om ook in productiemodel toe te passen.

V12 TDI-motor
Onder de motorkap ligt uiteraard de krachtige V12 dieselmotor met een vermogen van 500 pk en een koppel van 1.000 Nm. In tegenstelling tot de Q7 V12 TDI die ook in Genève staat betreft dit enkel een studiemodel.

Gerelateerde artikelen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.