Autonieuws

Eerste echte foto´s Opel Meriva Concept

Dit zijn de allereerste echte foto´s van de Opel Meriva Concept. Na de vele teaser en uitgelekte informatie is dit wederom uitgelekte informatie. De foto´s spreken voor zich en tonen de conceptcar in vol ornaat.

Aan aandacht heeft Opel geen gebrek. De op de Autosalon van Genève te onthullen Meriva Concept is al meerdere malen volop in het nieuws geweest. Eerste verspreidde Opel een schets, vervolgens lekte een eerste foto uit en vervolgens verspreidde Opel deze foto zelf voorzien van de eerste details over de FlexDoors. Nu zijn ook de eerste foto´s van de gehele conceptcar uitgelekt. Ditmaal geen teaser maar heldere foto´s van de voor- en achterzijde, het interieur en de FlexDoors. (UPDATE 28-2-2008: Officiële foto´s en details toegevoegd)
 
Dynamische vormgeving

Geïnspireerd op het design-DNA dat met de GTC Coupé en de Flextreme concept werd gepresenteerd is deze Meriva Concept een modern, dynamisch en trendy vormgegeven auto. Opvallend is de gebogen lijn in de raamlijn net achter de B-stijlen. Tegelijkertijd zien we de ´insnede´ in de zijnkant zoals we die ook van de GTC Coupé en Flextreme concept kennen. De achterlichtunits doen volgens Opel refereren aan de Insignia.

Innovatieve FlexDoors
Het meest opvallend is de ontwikkeling van de FlexDoors. Deze deuren staan beter bekend als ´suicide-doors´ en zien we onder meer terug op de Rolls-Royce Phantom. Opel gaat ze echter in het MPV-segment doorvoeren. Want opvallend of niet, deze deuren gaan het productiestadium halen wanneer de nieuwe Meriva volgend jaar van de band loopt. Een groot verschil ten opzichte van bestaande varianten van deze deuren is dat Opel het mogelijk maakt om de achterportieren te openen zonder dat daarbij ook de voorportieren geopend dienen te worden. Dankzij de openingshoek van 90 graden is in- en uitstappen nog gemakkelijker. Bovendien vergemakkelijkt het het vastmaken van een kindergordel bij kinderen op de achterbank. De conceptcar heeft - in tegenstelling tot vele andere auto´s met suicide-doors - bovendien B-stijlen, niet alleen omdat die de onafhankelijke opening van de deuren mogelijk maken maar ook omwille van veiligheidsredenen bij zijdelingse aanrijdingen.

Debuut in Genève
Na alle teasers en uitgelekte informatie is de Meriva Concept verder geen grote verrassing meer. Opel zal de auto in Genève onthullen en in de komende tijd wordt de auto klaargestoomd voor productie. Begin 2009 zal Opel dan ook het productiemodel van de nieuwe Meriva presenteren. Dat de FlexDoors daar onderdeel van worden is opvallend, maar ook een feit.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.