Autonieuws

Eerste officiële info: Opel Meriva met FlexDoors

FlexDoors, zo noemt Opel het nieuwe deurconcept op de Opel Meriva Concept. De conceptcar debuteert in Genève en geeft ons een voorproefje van wat Opel op MPV-gebied de komende jaren gaat doen. Innovatief daarbij zijn de zogenaamde FlexDoors, die in tegenover gestelde richting van elkaar openen.

Vandaag de dag is één op de vijf verkochte Opel´s een MPV. Opel noemt zichzelf met het Flex7-stoelsysteem in de Zafira en het FlexSpace-concept in de Meriva een innovatieve MPV-aanbieder. In 2007 werden dan ook 335.000 nieuwe Opel MPV´s verkocht. Die voortrekkersrol in dit segment neemt Opel volgend jaar opnieuw op zich met de presentatie van de compleet nieuwe Meriva. Zowel zijn design als de innovatieve deuren spreken tot de verbeelding.

Dynamische vormgeving
Geïnspireerd op het design-DNA dat met de GTC Coupé en de Flextreme concept werd gepresenteerd is deze Meriva Concept een modern, dynamisch en trendy vormgegeven auto. Opvallend is de gebogen lijn in de raamlijn net achter de B-stijlen. Tegelijkertijd zien we de ´insnede´ in de zijnkant zoals we die ook van de GTC Coupé en Flextreme concept kennen. De achterlichtunits doen volgens Opel refereren aan de Insignia.

Innovatieve FlexDoors
Het meest opvallend is de ontwikkeling van de FlexDoors. Deze deuren staan beter bekend als ´suicide-doors´ en zien we onder meer terug op de Rolls-Royce Phantom. Opel gaat ze echter in het MPV-segment doorvoeren. Want opvallend of niet, deze deuren gaan het productiestadium halen wanneer de nieuwe Meriva volgend jaar van de band loopt. Een groot verschil ten opzichte van bestaande varianten van deze deuren is dat Opel het mogelijk maakt om de achterportieren te openen zonder dat daarbij ook de voorportieren geopend dienen te worden. Dankzij de openingshoek van 90 graden is in- en uitstappen nog gemakkelijker. Bovendien vergemakkelijkt het het vastmaken van een kindergordel bij kinderen op de achterbank. De conceptcar heeft - in tegenstelling tot vele andere auto´s met suicide-doors - bovendien B-stijlen, niet alleen omdat die de onafhankelijke opening van de deuren mogelijk maken maar ook omwille van veiligheidsredenen bij zijdelingse aanrijdingen.

Teaser
Deze teaser geeft ons een voorproefje van Opel´s nieuwe MPV conceptcar. Op de avond voorafgaand aan de Autosalon van Genève zal Opel de conceptcar officieel onthullen. Wij houden u op de hoogte.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe instap-diesel voor Opel Meriva

Autonieuws
Nieuwe diesel-instapmotor voor Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel heeft wilde plannen met nieuwe Meriva

Spyshots
Opel Meriva
> Artikel lezen

Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel

Autonieuws
Opel voorziet gefacelifte Meriva van prijslabel
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV

Spyshots
Nieuwe Opel Meriva neemt afstand van MPV
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.