Autonieuws

Alfa Romeo 159 op tal van punten verbeterd

Alfa Romeo heeft de 159 opnieuw tegen het licht gehouden en sterk verbeterd. De 159 en 159 Sportwagon werden lichter gemaakt, hebben een verbeterd interieur gekregen en Alfa Romeo levert het model voortaan ook als Sport. De vernieuwde 159 staat vanaf deze zomer bij de dealers.

  • Verbeterd interieur 
  • Standaard Q2-sperdifferentieel op elke 159 
  • 159 3.2 V6 ook met enkel voorwielaandrijving 
  •  45 kg gewichtsreductie
  • Toevoeging Sport-uitvoering

De Alfa Romeo 159 wordt vooral wat design betreft zeer gewaardeerd door het Europese publiek. Maar er zijn twee belangrijke drempels die kopers niet over de streep weten te trekken. Zo is de 159 te zwaar om zijn sportieve karakter waar te maken en is het interieur van een mindere kwaliteit van de concurrentie. Maar Alfa heeft niet stilgezeten en deze beide nadelen weggewerkt.

Interieur
Het is niet verrassend dat het exterieur van de 159 niet is aangepast. De auto is immers nog maar twee jaar op de markt en het design oogt nog steeds dynamisch en chique. De voornaamste wijzigingen vinden we dan ook in het interieur. Daar zien we een instrumentenpaneel met nieuwe grafics, een aangepaste interface van het navigatiesysteem en een aangepaste climate control. Tegelijkertijd heeft Alfa de stoelen opnieuw vormgegeven en zijn er andere soorten bekleding leverbaar. Het logo op de achterklep is voortaan voorzien van een push-systeem waardoor de achterklep met een simpele druk op het logo te openen is. Voor de 159 Sportwagon voegt Alfa tevens een Fix&Fold-systeem toe waarmee de achterbank in een handomdraai valt om te klappen.

Q2-systeem en gewichtsreducc
Belangrijke onderhuidse wijzigingen treffen we aan in de vorm van het standaard gemonteerde Q2-systeem. Dit sperdifferentieel verdeelt de aandrijfkrachten tussen het linker- en rechtervoorwiel. Het werkt elektronisch en zorgt ervoor dat het wiel met de meeste grip ook de meeste aandrijfkrachten krijgt. De wegligging verbetert hierdoor sterk en ook op hoge snelheden kunnen bochten probleemloos worden genomen. Dankzij de montage van het Q2-systeem is het bovendien mogelijk geworden om de 3.2 V6 voortaan ook te leveren in combinatie met voorwielaandrijving. Voorheen was dit model alleen leverbaar met Alfa´s Q4-vierwielaandrijving. Het vermogen van 260 pk was voorheen immers niet alleen op de voorwielen los te laten. Mede dankzij de toepassing van het Q2-systeem is de 159 3.2 V6 aanmerkelijk lichter geworden. Eveneens voor een gewichtsreductie verantwoordelijk is de toepassing van meer aluminium. Onder meer de lichtmetalen wielen en diverse onderdelen van de ophanging werden vernieuwd en vervangen door lichtere materialen. Alle 159´s hebben hierdoor 45 kg gewicht verloren.

Sport-uitvoering
Eveneens nieuw is de komst van de Sport-uitvoering. De 159 Sport en 159 Sportwagon Sport onderscheiden zich onder meer door de 17 inch lichtmetalen wielen in vijfspaaks design, het sportstuurwiel, de speciale sportstoelen en de aluminium sierlijstne op het dashboard.

Concurrentiepositie verbeterd
Dankzij al deze wijzigingen hoopt Alfa Romeo het beter op te kunnen nemen tegen de overwegend Duitse concurrentie. Wat lovenswaardig is, is dat Alfa naar haar klanten en de pers heeft geluisterd en de 159 hiermee heeft verbeterd.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe benzine- en dieselmotoren voor Alfa 159

Autonieuws
Nieuwe benzine- en dieselmotoren voor Alfa 159
> Artikel lezen

Nieuwe benzine- en dieselmotoren voor Alfa 159

Autonieuws
Nieuwe benzine- en dieselmotoren voor Alfa 159
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.