Autonieuws

Eerste foto productiemodel Toyota iQ

De Toyota iQ staat in zijn productiegedaante op de Autosalon van Genève. In de Zwitserse stad onthult Toyota alle details over deze kleine nieuweling. De iQ zal worden gepositioneerd onder de Aygo en is met zijn lengte van 3 meter net iets groter dan een Smart Fortwo.

Op de IAA in Frankfurt presenteerde Toyota de iQ concept. Al direct na zijn presentatie liet Toyota doorschemeren dat er een productiemodel van de iQ aan zat te komen. Niet veel later werd officieel bevestigd dat het productiemodel in 2009 leverbaar zou worden. Blijkbaar maakt Toyota toch meer haast en zullen de Japanners de iQ al vanaf eind 2008 in productie nemen. Daarbij wordt nu ook duidelijk dat de conceptcar feitelijk al het productiemodel weergaf. Aan het design is (gelukkig) maar weinig veranderd. 

Net 3 meter lengte
De iQ is de kleinste Toyota ooit. Het model wordt gepositioneerd onder de Aygo en is met een lengte van 3 meter net iets groter dan de Smart Fortwo. Volgens Toyota zal het echter niet behelpen worden in de kleine nieuweling. Er is plaats voor twee volwassenen, een kind én de nodige bagage. Bovendien heeft Toyota zes ruimtebesparende innovaties ontwikkeld die in de iQ zijn debuut beleven.

Revolutionair
Volgens Toyota zal de iQ de manier van transport in de stad veranderen. Wij moeten daarbij meteen denken aan wat Smart heeft weten te bereiken met de presentatie van de Fortwo. In grote Europese steden is de Fortwo enorm populair en dat zal ook de iQ moeten kunnen worden. Tijdens zijn onthulling in Geneve zal Toyota meer details van de iQ bekendmaken.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij

Autonieuws
Elektrische Toyota iQ steeds dichterbij
> Artikel lezen

Elektrische Toyota iQ EV in Genève

Autonieuws
Elektrische Toyota iQ EV in Genève
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.