Autonieuws

De nieuwe Lancia Delta onthuld

Dit is de allereerste informatie over de splinternieuwe Lancia Delta. Lancia presenteert de nieuwe Delta tijdens de Autosalon van Genève en laat ons nu alvast kennis maken met de auto. Voor Lancia is de Delta een belangrijk model, het is immers de eerste nieuwe Lancia van een nieuwe generatie.

Delta is een historische naam, maar volgens Lancia staat het ook voor verandering, verschil en evolutie. Met de presentatie van dit compleet nieuwe model gunt Lancia ons een blik in de nabije toekomst. Het Italiaanse merk staat namelijk aan de vooravond van een volledige vernieuwing van het modellengamma. De Delta is daarvan het eerste tastbare resultaat.

Centro Stile Lancia
Zijn design dankt de Delta aan Lancia´s Centro Stile in het Italiaanse Turijn. Daar werd ook de conceptcar Delta HPE geboren die ons in 2006 alvast een voorproefje gaf van dit nieuwe model. Met zijn lengte van 4,50 m, breedte van 1,80 m en hoogte van 1,50 m valt de Delta in de klasse van de Fiat Bravo, Peugeot 308 en Volkswagen Golf.

Interieur
Het exterieur en het interieur ziet er elegant uit. Lancia heeft volgens eigen zeggen veel aandacht besteed aan de kwaliteit en uitstraling van de toegepaste materialen. Hoogwaardige opties zijn onder meer een Bose-audiosysteem met CD- & MP3-speler en het Blue&Me-systeem waarmee de functies van onder meer de Bluetooth-telefoon en het navigatiesysteem kunnen worden bediend. Voor extra rijcomfort is de Delta leverbaar met een elektronisch geregeld dempingsysteem.

Motoren
Het motorengamma bestaat uit benzine- en dieselmotoren die allen zijn voorzien van een turbo. Het benzinegamma start met de 120 en 150 pk sterke variant van de 1.4 liter TurobJet. Het topmodel is de compleet nieuwe 1.8 Di TurboJet met een vermogen van 200 pk. Op dieselgebied zien we de 1.6 MultiJet met 120 pk, de 2.0 MultiJet met 165 pk en de 1.9 MultiJet met dubbele turbo en een vermogen van 190 pk.

Najaar 2008
Tijdens de Autosalon van Genève zal de nieuwe Delta voor het eerst aan het publiek worden getoond. In het najaar staat de auto bij de dealers.

Gerelateerde artikelen

Geveild: Kankkunen's legendarische Lancia Delta

Autonieuws
Delta
> Artikel lezen

MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta

Autonieuws
MomoDesign-edities Lancia Ypsilon & Delta
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.