Autonieuws

Nauwere samenwerking Mini en John Cooper Works

Mini en John Cooper Works gaan veel nauwer samenwerken dan voorheen. De BMW Group heeft vorig jaar de licenties gekocht van het label JCW en zal in de toekomst de banden verder aantrekken. John Cooper Works wordt daarmee een integraal onderdeel van Mini.

Zoals AMG onlosmakelijk verbonden is met Mercedes, Quattro dat met Audi heeft en M GmbH niet meer is weg te denken bij BMW zal ook John Cooper Works een integraal onderdeel worden van Mini. Het verhaal is vergelijkbaar met dat van Fiat en Abarth. De Formule 1 technicus John Cooper Works begon in de jaren ’60 met het tunen van de Mini Cooper en ontwikkelde sportpakketten voor het Britse icoon. Ook tegenwoordig nog worden sportpakketten en accessoires ontwikkeld voor het inmiddels Duitse merk. Maar BMW had de behoefte om het tuningsprogramma te integreren binnen de productontwikkeling van Mini en kocht vorig jaar de rechten op het label. Daarmee worden de banden nauwer aangetrokken.

Nieuw logo, nieuwe producten
In de toekomst zullen alle producten van het JCW-tuningsprogramma integraal worden ontwikkeld met nieuwe Mini-producten. De productie van deze modellen zal – net als bij AMG, Quattro en M GmbH – in een aparte fabriek plaatsvinden. Uiteraard wel volgens de strenge kwaliteitseisen van moederbedrijf BMW. De ommezwaai is onder meer terug te zien in het nieuwe logo. Bovendien zullen we in de toekomst veel meer JCW-producten en modellen gaan vinden. Mini tilt daarmee het sportieve imago naar een hoger plan.

Gerelateerde artikelen

MINI Yours Customised gaat nog een stapje verder

Autonieuws
> Artikel lezen

Mini Electric Classic kan verleden niet met rust laten

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI zet groot (geschut) in tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.