Autonieuws

Verkoopcijfers 2007: Groei van 4 procent

In 2007 zijn 504.197 nieuwe personenauto’s geregistreerd in ons land. Dat is een groei van ruim 4 procent ten opzichte van het jaar daarvoor, toen er 484.078 nieuwe personenauto’s werden verkocht. Volkswagen is de onbetwiste nummer 1 geworden, de Peugeot 207 was het populairste model.

Verkoop merken
Voor het derde jaar op rij weet Volkswagen in Nederland de meeste auto´s te verkopen. Met 50.015 registraties is de voorsprong op Opel (47.760) en Ford (41.340) ruim voldoende om te kunnen spreken van een overduidelijke overwinning. Met name de Golf, Passat en Polo hebben dit resultaat verzorgd. Alle drie de modellen zijn namelijk in de top 10 qua modellenverkoop te vinden. Behalve Volkswagen deden ook Toyota, Volvo, Suzuki, Skoda en Dacia goede zaken, want ze wisten stuk voor stuk te stijgen in de ranglijst.

Verkoop modellen
Peugeot deed in 2007 zeer goede zaken met de 207. Het model werd in 2006 gepresenteerd en eindigde toen op de veertiende plaats in de lijst. Afgelopen jaar was de Peugeot 207 met 15.542 registraties de best verkochte auto in ons land. Op de voet gevolgd door de Opel Corsa (14.579) en Volkswagen Golf (13.458). Opvallende modellen zijn de Peugeot 307, Toyota Yaris en Opel Zafira die in 2007 niet meer in de top 10 te vinden zijn. De hoogste nieuwkomer in de lijst van vijftig best verkochte modellen is de Citroën C4 Picasso, die op nummer 15 debuteert.

Daling verkopen in 2008 (voorspelling)
Voor 2008 voorspellen de BOVAG en RAI dat er 487.000 nieuwe personenauto´s worden verkocht. De belastingverhogingen, in combinatie met een stagnatie van het besteedbaar inkomen en een daling van het consumentenvertrouwen leiden naar verwachting tot deze daling van de verkoop van nieuwe auto´s. Wel zal er in januari nog een verkooppiek waarneembaar zijn. Dit alles in verband met de ingrijpende wijzigingen in de BPM per 1 februari 2008 (slurptax). Vooral auto´s uit het duurdere segment zullen hierdoor in de eerste maand van het jaar nog snel op kenteken worden gezet. Naast de komst van de slurptax per 1 februari, wordt de BPM verlaagd met 6,5% om daarmee een eerste stap te doen in de richting van afschaffing van belastingen op de aanschaf van auto’s en motoren in het kader van het project Anders Betalen voor Mobiliteit. Hierdoor zullen vele modellen goedkoper worden per 1 februari. En dat heeft vooral betrekking op de compacte en zuinige auto´s.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Reed Dumas toch bijna de peperdure VW R Pikes Peak in puin

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.