Autonieuws

Nieuwe Citroën Berlingo

Citroën presenteert de compleet nieuwe Berlingo bedrijfsauto en Berlingo midi-MPV. De volledig vernieuwde Berlingo is ruimer, comfortabel en luxueuzer dan zijn voorganger. Als bedrijfsauto biedt het model bovendien meer laadruimte en ook de personenauto-variant profiteert hiervan. Rond de zomer staat de nieuwe Berlingo bij de dealers.

Net als bij de in 1996 verschenen eerste generatie is de Berlingo ontwikkeld in samenwerking met Peugeot (Partner). Beide fabrikanten kwamen met de compacte bedrijfsauto´s op de markt om een antwoord te geven op de Volkswagen Caddy en Opel Combo. En met succes, want Citroën verkocht wereldwijd ruim 1,7 miljoen Berlingo’s. Ondanks een tussentijds grondige facelift is het na 12 jaar tijd voor een nieuwkomer. En die staat deze zomer bij de dealers. Ondanks dat zal de huidige generatie in sommige landen nog als instapmodel leverbaar blijven.

Berlingo als personenauto
De nieuwe Berlingo is een echte Citroën. Zijn design is duidelijk gebaseerd op dat van de Nemo, Jumpy en Jumper maar we zien ook kenmerken van bijvoorbeeld de C4 Picasso. Dat resulteert in een moderne uitstraling met een volgens Citroën ´vriendelijk gezicht´. In de personenauto-variant is de Berlingo geschikt voor vijf personen en hun bagage. Het dak herbergt diverse opbergvakken en kan worden uitgevoerd met glazen dakpanelen voor veel licht in het interieur.

Berlingo als bedrijfsauto
Als bedrijfsauto heeft Citroën een primeur in dit segment. De auto is voor het eerst leverbaar met ruimte voor drie personen voorin. Ondanks dat blijft er achterin nog 3.3 m3 laadruimte over en kan er 850 kg
aan gewicht worden meegenomen. De laadruimte meet een lengte van 1,8 m maar kan worden verlengde door de stoel voorin neer te klappen.

Zomer 2008 bij de dealers
Meer informatie over de nieuwe Berlingo-modellen volgt in aanloop naar de presentatie in de zomer van 2008.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Elektrische Citroën Berlingo van Venturi

Autonieuws
Elektrische Citroën Berlingo van Venturi
> Artikel lezen

Citroën Berlingo in hogere sferen als Mountain Vibe

Autonieuws
Citroën Berlingo in hogere sferen als Mountain Vibe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.