Autonieuws

Compleet nieuwe Subaru Forester onthuld

Subaru heeft in Japan de compleet nieuwe Forester gepresenteerd. Het betreft de derde generatie van Subaru´s compacte SUV. De Forester is in alle opzichten gegroeid, compleet nieuw en uiteraard voorzien van boxermotoren en standaard symmetrische vierwielaandrijving.

De Subaru Forester begint aan het derde hoofdstuk in zijn bestaan. Subaru heeft inmiddels de derde generatie gepresenteerd op de thuismarkt en begin maart zal de Europese versie debuteren in Genève. Dat model zal in detail afwijken van het in Japan gepresenteerde model. Met de komst van de nieuwe Forester richt Subaru haar peilen meer op de compacte SUV´s. Waar de vorige generatie van de Forester meer een kruising was tussen een stationwagon en een SUV lijkt het nieuwe model duidelijker op een echte SUV.

Ruimer interieur
In alle opzichten is de Forester gegroeid. Het model is 110 mm langer, 45 mm breder en de wielbasis nam met 90 mm toe. Deze groeispurt heeft volgens Subaru bijgedragen aan een ruimer interieur. Bovendien werd de achterwielophanging herzien waardoor de bagageruimte meer inhoud heeft gekregen. Het nieuwe design en de toegenomen afmetingen doen de Forester goed. Het model oogt moderner, robuuster en is geheel in lijn met de nieuwe Subaru´s die de afgelopen tijd gepresenteerd zijn. Vooral de vernieuwde Tribeca toont nu veel overeenkomsten.

Aluminium accenten
Het interieur ziet er keurig uit. De rondingen die over het dashboard lopen zijn voorzien van aluminium accenten en dragen bij aan een sportieve beleving. Bovenop het dashboard prijkt een boordcomputer en optioneel kan een 7 inch TFT-scherm met navigatiesysteem worden gemonteerd. Dat systeem werkt met een 40 GB harddisk waarop ook MP3-bestanden kunnen worden opgeslagen.

Motoren
Subaru levert de Forester met twee verschillende 2.0 liter viercilinder boxermotoren. Ondanks dat Subaru nog geen specificaties vrijgeeft kunnen we rekenen op een vermogen van rond de 150 pk voor de versie zonder turbo en 200 pk voor de versie met turbo. Standaard zijn de motoren gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak en optioneel is een 4-traps automaat leverbaar. Het vermogen wordt uiteraard overgebracht op alle vier de wielen middels Subaru´s Symmetrical AWD.

Veiligheid
Qua veiligheid is de Forester standaard voorzien van twee frontairbags. De zij- en gordijnairbags zijn optioneel (in Japan). ABS met Brake Assist en ESP behoren ook tot de standaarduitrusting.

Najaar 2008 bij de dealers
De nieuwe Subaru Forester debuteert in Genève en zal in het najaar van 2008 bij de dealers staan. Meer informatie over het Europese model zal volgen direct na de presentatie in Genève.

Gerelateerde artikelen

Hoe gaaf! Subaru Forester STi op komst

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Subaru Forester geeft zich bloot

Autonieuws
Nieuwe Subaru Forester geeft zich bloot
> Artikel lezen

Subaru Forester STi doet stap terug als tS

Autonieuws
Subaru Forester STi doet stap terug als tS
> Artikel lezen

Doek getrokken van nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
> Artikel lezen

Alle prijzen nieuwe Subaru Forester

Autonieuws
Alle prijzen nieuwe Subaru Forester
> Artikel lezen

Subtiele facelift voor Subaru Forester

Autonieuws
Subtiele facelift voor Subaru Forester
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.