Autonieuws

Nieuwe Cadillac STS volgt Seville STS op

De Cadillac Seville STS krijgt eindelijk een opvolger. De in Europa weinig bekende Seville STS wordt vervangen door de STS, een luxe sedan in lijn met de CTS.

Cadillac is hard bezig met een nieuwe lijn. De CTS is daarvan een belangrijk voorbeeld en nu ook de nieuwe STS. Het merk is in Nederland weinig bekend maar toch kan een auto als de STS zich zeker meten met de betere klassen zoals die van de BMW 7-serie, Mercedes S en Audi A8.

Mark LaNeve, een hoge pief bij Cadillac, wil het merk weer tot een standaard doen laten gelden. Met veel vermogen, goede prestaties en met name een goede kwaliteit hoopt hij dat doel te bereiken, maar dat alles moet wel binnen het imago van Cadillac passen. Bij het zien van de STS valt daar ook niet over te twijfelen. Het is een Cadillac op en top die geheel in lijn valt met zijn kleinere broertje de CTS.

Met een lengte van bijna 5 meter is de STS een bijzonder ruime auto. Het interieur is dan ook ruim en afgewerkt met veel hout en leer zoals het een auto in deze klasse beaamt.

Voor de aandrijving is een 3.6 liter V6 (255 pk) en een 4.6 liter V8 (320 pk) leverbaar. Cadillac heeft eindelijk gekozen voor achterwielaandrijving, de Seville STS had nog voorwielaandrijving en dat is iets wat in deze klasse zeker niet meer gewenst is.

Technisch is de STS voorzien van aardig wat snufjes. Neem bijvoorbeeld Keyless Entry, Adaptieve Cruise Control, Head-Up Display in vier kleuren, stoelverwarming/ventilatie en zelfs stuurverwarming. Ook over het audiosysteem zul je geen klagen hebben. De STS is uitgerust met een Bose 5.1 systeem met 15 speakers. Dit systeem omvat o.a. een CD/DVD wisselaar dat niet alleen CD´s en DVD´s kan afspelen maar ook MP3 en WMA. Verder is er Bleutooth aanwezig en een navigatiesysteem.

De nieuwe Cadillac STS staat vanaf begin 2005 in de Europese showrooms.

Gerelateerde artikelen

Concurrerend geprijsde Cadillac STS

Autonieuws
Concurrerend geprijsde Cadillac STS
> Artikel lezen

Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA

Autonieuws
Europees debuut Cadillac STS-V en XLR-V op IAA
> Artikel lezen

Rijdend laboratorium: Cadillac STS SAE 100

Autonieuws
Rijdend laboratorium: Cadillac STS SAE 100
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.