Autonieuws

Teaser Mazda Furai conceptcar

Mazda zal op de NAIAS in Detroit de conceptcar Furai presenteren. De auto is gebaseerd op een American Le Mans Series raceauto en onderstreept Mazda´s ambities in de autosport. Uiteraard is de Furai ontworpen volgens Mazda´s nieuwe en toekomstige design-DNA.

Geen enkele grote autoshow gaat voorbij zonder dat Mazda er een opvallende conceptcar presenteert. En ook op de 2008-editie van de NAIAS in Detroit presenteert Mazda dan ook een spannende designstudie. Onder de naam Furai is een auto gecreeerd die moet refereren aan auto´s waarmee in de American Le Mans Series wordt gereden.

Preview
Deze foto geeft ons slechts een indruk van het model en Mazda houdt de officiele informatie dan ook geheim tot de deuren van de show openen. Wat wel bekend is, is dat de auto wordt aangedreven door een rotatiemotor die gebruik maakt van 100% ethanol. Bovendien is het ontwerp een evolutie van de nieuwe designtaal Nagare die Mazda met de gelijknamige conceptcar presenteerde. Tevens zal Mazda in Detroit een grondig gefacelifte RX-8 presenteren.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe stadsauto van Mazda: de Kiyora

Autonieuws
Nieuwe stadsauto van Mazda: de Kiyora
> Artikel lezen

Heerlijke fotogallery Mazda Shinari

Fotogalleries
Heerlijke fotogallery Mazda Shinari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.