Autonieuws

De nieuwe Land Rover Discovery

Dit is de nieuwe Land Rover Discovery die op de New York Autoshow zal worden geïntroduceerd. De nieuwe Discovery is een SUV met volledige terreincapaciteiten maar ook veel comfort en nieuwe technieken!

Allereerst is zijn uitstraling compleet anders geworden dan de tweede generatie van de Discovery. Hij is absoluut herkenbaar als een echte Land Rover en heeft zelfs veel weg van zijn grote broer de Range Rover.

Optimaal rijden in alle soorten terrein
Bij de ontwikkeling van de nieuwe Discovery heeft men heel duidelijk gelet op een combinatie van capaciteiten in het terrein maar ook op de weg. Eigenlijk heeft Land Rover meer aandacht besteed aan het karakter op verharde wegen, dit is immers ook de plek waar je de Discovery het meeste zult vinden. Maar het zou geen echte Land Rover zijn als er niet ook heel veel aandacht zou zijn besteed aan de terreincapaciteiten en dat is duidelijk te merken. Allereerst staat de nieuwe Discovery niet op een chassis maar op een Integrated Body-frame. Dit is een nieuw platform-ontwerp dat de torsiestijfheid en on-road eigenschappen van een bodemplaat combineert met de off-road capaciteiten van een chassis. Daarnaast monteert Land Rover het innovatieve Terrain Response. Dit systeem biedt de bestuurder de mogelijkheid om vijf terreinstanden te kiezen via een schakelaar op de middenconsole. Zowel de rijhoogte, motorrespons, afdalingsremregeling (Hill Descent Control) en de elektronisch geregelde vierwieltractieregeling worden dan aangepast aan het terrein. Dit om de wielen zoveel mogelijk grip te geven en zich zo goed mogelijk in het terrein te gedragen.

Nieuwe V6 dieselmotor
Voor de aandrijving is een nieuwe 2.7 liter V6 common-rail dieselmotor leverbaar. Deze nagelnieuwe motor levert een vermogen van 190 pk en een koppel van 440 Nm (bij 1.900 tpm). Standaard wordt deze motor gecombineerd met een handgeschakelde zesbak maar er is ook een zestraps automatische transmissie leverbaar. Het topmodel wordt geleverd met een dikke 4.4 liter V8  benzinemotor afkomstig van Jaguar. Deze is speciaal voor Land Rover flink aangepast om ook onder extreme hoeken probleemloos te kunnen functioneren. Deze V8 levert in de Discovery een vermogen van 300 pk en een koppel van 425 Nm.

Zeven-persoons
Ruim is de Discovery ook. Land Rover laat weten dat de Discovery van binnen naar buiten is ontworpen en dat betekent dat er veel interieurruimte is. Indien gewenst is er een derde zitrij leverbaar waardoor de Discovery plaats biedt aan maar liefst zeven personen.

Prijzen
Vanaf eind 2004 staat de nieuwe Discovery bij de dealers. De prijzen voor de Nederlandse markt beginnen bij € 54.600,- voor de 2.7 V6 dieselmotor. Voor de goedkoopste V8 moet € 71.900,- worden neergeteld.

Gerelateerde artikelen

Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery

Autonieuws
Familie-SUV: de nieuwe Land Rover Discovery
> Artikel lezen

Land Rover Discovery: de gezinsauto onder de SUV's

Autonieuws
Land Rover Discovery: de gezinsauto onder de SUV's
> Artikel lezen

Jamie Oliver kiest voor LaRo Disco met ingebouwde keuken

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Nieuwe Land Rover Discovery is paar uur te vroeg

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8

Autonieuws
Land Rover Discovery nu ook met moddervette V8
> Artikel lezen

Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak

Autonieuws
Land Rover Project Hero: SUV met drone op het dak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.