Autonieuws

Fiat Croma grondig gefacelift

De Fiat Croma heeft een ingrijpende facelift ondergaan. Vooral de voorzijde van het model werd onder handen genomen. Tevens heeft Fiat het onderstel aangepast, het interieur op tal van punten vernieuwd en het motorengamma herzien.

De Fiat Croma krijgt een tweede kans. Het Fiat Style Centre heeft haar best gedaan om het model een nieuw karakter te geven. Daarbij is de lijn aangehouden die Fiat is ingeslagen met de Grande Punto en Bravo. We zien dan ook een compleet nieuw front dat sterk aan de Bravo denken doet. De druppelvormige koplampen, de typerende grille en uiteraard het nieuwe merklogo bepalen het beeld. Aan de achterzijde zien we onder meer een nieuwe bumper met een sportief tintje. Dat wordt voornamelijk door de diffusor gerealiseerd. In het interieur zijn het vooral de kleurstellingen en materialen die het geheel een nieuw tintje moeten geven.

Motorengamma
Het motorengamma bestaat uit twee benzinemotoren en drie dieselkrachtbronnen. Het benzine-aanbod bestaat uit een 140 pk sterke 1.8 16V en een 147 pk sterke 2.2 16V. Het dieselgamma wordt gevormd door een 120 en 150 pk sterke variant van de 1.9 JTDm en een 200 pk sterke 2.4 JTDm. Die laatste wordt standaard gekoppeld aan een zestraps automaat.

Stationwagon
Om de Croma op een andere manier in de markt te zetten spreekt Fiat voortaan van een stationwagon. Dankzij het nieuwe front zou de naam Bravo Stationwagon bovendien niet vreemd hebben gestaan. Nog dit jaar gaat de vernieuwde Croma in de verkoop.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Fiat Croma: € 26.495,-

Autonieuws
Vernieuwde Fiat Croma: € 26.495,-
> Artikel lezen

Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel

Autonieuws
Transfer Ronaldo zorgt voor staking onder Fiat-personeel
> Artikel lezen

Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen

Autonieuws
Fiat komt milieubewuste PUR-O2 modellen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.