Autonieuws

Vandenbrink GTO: 5 exemplaren

Vandenbrink Design gaat 5 exemplaren van de GTO in productie nemen. De auto die begon als computertekening wordt hiermee realiteit. Onderhuids is de Vandenbrink GTO gebaseerd op de Ferrari 599 GTB Fiorano, maar de carrosserie is geheel nieuw.

Het begon allemaal in 2006 toen Michiel van den Brink (ex-Spyker ontwerper) een moderne interpretatie van de Ferrari 250 GTO ontwierp. De computertekeningen van Michiel werden zelfs door TopGear met zeer veel enthousiasme onthaald. Door deze overweldigende reacties besloot Michiel om samen met zijn zakenpartner Robert Koumans het project daadwerkelijk door te zetten. Alwin Hietbrink werd erbij betrokken om de carrosserie geheel met de hand te gaan maken en voor het interieur is Henk van Lith aangetrokken. Beide Nederlanders zijn absolute specialisten als het gaat om het nabouwen van Italiaanse sportauto´s en interieurs.

Ferrari als donor
Als basis gebruikt Vandenbrink een Ferrari 599 GTB Fiorano. De techniek is feitelijk dan ook van deze sportauto afkomstig. De carrosserie wordt door Vandenbrink compleet opnieuw ontworpen. Het zijn slechts de voorruit en de A-stijlen die worden overgenomen van de Italiaanse donor. Zelfs onder de motorkap verandert het één en ander. Zo zal Ferrari-tuner EDO Competition zorgen voor een vermogensupdate. Zo levert de Vandenbrink 599 GTO een vermogen van 650 pk en een koppel van 630 Nm. Wie kiest voor de 630 GTO krijgt de beschikking over een motor met ruim 300 cc meer cilinderinhoud en een vermogen van 750 en koppel van 680 Nm. Daarmee moeten zeer indrukwekkende prestaties te realiseren zijn.

5 exemplaren
Vandenbrink Design gaat 5 exemplaren van de GTO bouwen. De coachbuilder treed daarmee in de voetsporen van grote Italiaanse carrosseriebouwers als Zagato en Pininfarina. En dat zijn namen waar menigeen zich graag mee meten wil!

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Kia Sportage nu al naakt gespot

Spyshots
> Artikel lezen

Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla

Autonieuws
Volkswagen koopt EV-accu's in plaats van Tesla
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend

Autonieuws
Prijzen nieuwe Ford Fiesta ST en Active bekend
> Artikel lezen

Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...

Autonieuws
Volkswagen's meest verkochte product in 2017 is...
> Artikel lezen

'Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in'

Autonieuws
Audi TT Roadster en A5 Cabrio eruit, A4 Cabrio er weer in
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.