Autonieuws

Nissan Mixim: from outer space

Nissan presenteert de opvallende conceptcar Mixim. De Nissan Mixim is elektrisch aangedreven op alle vier de wielen en daardoor geheel emissievrij. Volgens Nissan is de Mixim ontwikkeld voor de jonge generatie automobilisten die met computers en internet zijn opgegroeid.

De conceptcar Nissan Mixim is een compact model voor de jonge generatie automobilisten bij wie computers en internet bijna met de paplepel zijn ingegeven. Opvallend aan de Mixim is dat de bestuurder in het midden van de auto zit. Links en rechts van hem zijn nog twee zitplaatsen. Het stuurwiel en de bedieningsorganen zijn geïnspireerd op de consoles van spelcomputers waarmee deze generatie zo vertrouwd is. Niet minder opvallend is de panoramische voorruit die volgens Nissan is geinspireerd op het vizier van een valhelm.

Ruitvormige stijlelementen
In het exterieur en interieur van de Mixim komen veelvuldig ruitvormige stijlelementen terug. Met name bij de beide luchtinlaten, achter de portieren en in de LED-koplampen. De driehoekige zijruit combineert op stilistische wijze de aflopende daklijn met de scherpe, hoekige vouw die over het midden van de portieren loopt. De auto heeft een wielbasis van 2530 mm en meet 3700 mm in de lengte, 1800 mm in de breedte en 1400 mm in de hoogte. Dat betekent dat de Mixim niet alleen korter en lager is dan de Nissan Micra, maar ook dat hij iets breder is dan de kleine Nissan. De Mixim weegt slechts 950 kg.

Twee elektromotoren
Maar liefst twee Nissan Super Motors drijven de Mixim aan. Een systeem waarbij de krachtige elektromotoren – één drijft de voorwielen aan en een tweede voorziet de achterwielen van aandrijving – tevens als dynamo dienstdoen. Daardoor worden de lithium-ion-accu’s automatisch opgeladen. Dankzij deze vernuftige krachtbron biedt de Mixim ongewoon goede prestaties en een ongekende actieradius.

Conceptcar
Hoewel de Nissan Mixim een conceptauto is waarvan het nog niet zeker is of Nissan deze ook in productie neemt, is de Mixim ontwikkeld conform het Nissan Green Program 2010, waarin de Japanse autofabrikant voor zichzelf strenge milieudoelen heeft vastgelegd die voor 2010 gerealiseerd moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan: 'Nieuwe GT-R wordt snelste ter wereld'

Autonieuws
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Jarige jobs trakteren zichzelf op Nissan GT-R50 by ItalDesign

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.