Autonieuws

Toyota Prius een groot verkoopsucces

De nieuwe generatie van de Toyota Prius is een waar succes. Al in de eerste drie weken heeft Toyota 500 exemplaren van de Prius verkocht.

Hiermee verbreekt de nieuwe Prius al in drie weken de totale verkoop van het vorige model dat er drie jaar over heeft gedaan.

Het succes van de Prius is niet geheel onlogisch. De auto is zeer zuinig (1 op 23 volgens fabrieksopgave) en is zeer rijkelijk uitgerust. Alles zit der op en der aan. Neem bijvoorbeeld een geheel traploze automaat, een prachtig fullcolour display met de mogelijkheid voor navigatie en natuurlijk zaken als elektrische ramen en spiegels, cruise control, climate control en alle moderne veiligheidssystemen. Daartegenover staat een niet al te hoge aanschafprijs. De Prius is al leverbaar vanaf € 25.250,- wat met name te danken is aan de ruim € 7.000,- korting die de overheid geeft op de Prius door de BPM-vrijstelling. Behalve dat hoef je alleen maar motorrijtuigenbelasting te betalen over het gewicht van de Prius met benzinemotor. Dit scheelt dus het gewicht van de hybride-aandrijving en daarmee ga je twee treden terug in de motorrijtuigenbelasting.

Dat Toyota vertrouwen heeft in de Prius blijkt wel aan de garantie. Toyota heeft maar liefst 8 jaar of 160.000 km garantie op het hybride-gedeelte inclusief de accu´s.

Binnenkort gaan we rijden met de Prius. Een compleet verslag hiervan is eind maart te lezen in de rubriek ´rij-impressies´.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Toyota Prius is er vanaf € 29.995,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Verbruik en richtprijs nieuwe Toyota Prius bekend

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.