Autonieuws

Snelle Ford Fiesta ST

Eind 2004 zal de nieuwe Ford Fiesta ST het programma van sportieve Ford´s moeten gaan aanvullen. Een 150 pk sterke 2.0 motor zal de Fiesta ST tot mooie prestaties moeten dwingen.

De nieuwe Ford Fiesta ST biedt een betaalbare mix van prestaties, fijne rij-eigenschappen en een stoere sportieve styling in een bestuurdersvriendelijk pakket. Ford geeft in Genève een voorproefje van het nieuwe sportieve model.

Het nieuwe model doet in veel opzichten denken aan de oorspronkelijke Fiesta XR2 uit 1981: een auto met een zeer sportieve uitstraling, maar met comfortabele rij-eigenschappen.

De pittige nieuwe Fiesta ST is uitgerust met een krachtige 150-pk (110 kW), 2,0-liter Duratec ST-motor en heeft een enigszins aangepast chassis. Het resultaat zal de liefhebber van compacte auto´s ongetwijfeld bevallen.

De nieuwe Fiesta ST die in Genève voor het eerst wordt getoond in het nieuwe, heldere Ford ST-rood, neemt binnen de Fiesta-reeks een duidelijke positie in. Het unieke ontwerp omvat nieuwe voor- en achterbumpers, nieuwe sierlijsten aan de zijkant bij de treeplank en portiergrepen, antischuurstrips en buitenspiegelbehuizing in carrosseriekleur. De stoere 17-inch lichtmetalen wielen met 11 spaken en lage banden vormen een goede indicatie van de lekkere rij-eigenschappen.

Ford zegt op dit moment alleen toe dat een verbetering van twee seconden zal worden bereikt in de acceleratie van nul naar 90 kilometer per uur ten opzichte van het standaard 1,6-liter, 100-pk (74 kW) Fiesta-model. Een snelle rekensom leert dat de Fiësta ST de sprint dan in ongeveer 8,6 seconden moet kunnen afleggen. Alle andere details zullen pas bekend worden gemaakt tegen de tijd dat de Fiesta ST eind 2004 wordt geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

M-Sport presenteert Ford Fiesta WRC voor 2017

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.