Autonieuws

Ingrijpende facelift Saab 9-3

De Saab 9-3 heeft een ingrijpende facelift ondergaan. Vooral het front werd compleet vernieuwd. De vernieuwde Saab 9-3 zal na de zomer van 2007 op de markt komen en zowel als Sport Sedan, Sport Estate en Cabriolet leverbaar zijn.

De huidige generatie van de Saab 9-3 kwam in 2002 op de markt. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en kan een facelift dus geen kwaad. Mede door de komst van nieuwe modellen waaronder de nieuwe Mercedes C-klasse, nieuwe BMW 3-serie en een gefacelifte Audi A4 kon Saab niet achterblijven. Het model heeft dan ook een ingrijpende facelift ondergaan.

Aero X front
De voorzijde van de vernieuwde Saab 9-3 wordt gekenmerkt door een sportiever en stoer front. De auto heeft daarbij duidelijk elementen van de Aero X conceptcar geleend. De grille, koplampen en luchtinlaten in de voorbumper zijn omrand met chroom. Waar dat bij de 9-5 wel heel erg overdreven overkomt lijkt het bij de 9-3 meer in balans. Het front van de 9-3 is door deze ingrepen en de toepassing van een nieuwe voorbumper, grille en gewijzigde koplampen compleet nieuw. Aan de achterzijde zullen nieuwe lichtunits, een gewijzigde bumper en een gewijzigde achterklep het beeld bepalen.

Interieur en onderhuids
Het interieur van de 9-3 zal waarschijnlijk niet gewijzigd zijn. Saab heeft namelijk recentelijk een compleet nieuw interieur voor de 9-3 gepresenteerd. Motorisch en onderhuids verwachten wij wel de nodige aanpassingen. Zo wordt er in de wandelgangen gesproken over een vierwielaangedreven variant.

Na de zomer
De vernieuwde Saab 9-3 zal na de zomer op de markt komen. Meer details zullen in aanloop naar de introductie bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

De nieuwe Saab 9-3 zoals die er nooit gekomen is

Autonieuws
De nieuwe Saab 9-3 zoals die er nooit gekomen is
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.