Autonieuws

Porsche Cayenne als ambulance

Porsche heeft een speciale Ambulance Cayenne ontwikkeld. Het is waarschijnlijk één van de snelste ambulances ter wereld en bovendien geschikt voor minder toegankelijk terrein. De Ambulance Cayenne wordt onder meer ingezet op de fabrieksterreinen van Porsche.

Het interieur van de Cayenne werd geheel gemodificeerd. De achterbank en de passagiersstoel moesten daarbij plaats maken voor een aluminium frame waarin de brancard kan worden geschoven. Bovendien werd er een speciale stoel gemaakt voor de arts die bij de patiënt aan boord zit. Om direct hulp te kunnen bieden is de Cayenne uitgerust met moderne medische apparatuur. Daarbij valt te denken aan een defibrillator, beademingsapparaat en een tas met alle noodzakelijke spullen.

Luchtvering en vierwielaandrijving
De Cayenne is vooral gekozen vanwege zijn veelzijdige karakter. De auto is dankzij de luchtvering uitermate geschikt voor het vervoeren van patiënten. Bovendien beschikt de Cayenne over permanente vierwielaandrijving en de mogelijkheid om het centrale differentieel te blokkeren. Hierdoor kan de Ambulance Cayenne ook op moeilijk bereikbare plaatsen komen.

Inzet
Deze speciale ambulance zal voornamelijk worden ingezet op de fabrieksterreinen van Porsche. Daar maakt de Cayenne Ambulance onderdeel uit van een heel wagenpark aan hulpvoertuigen waaronder een brandweer-Cayenne.

Gerelateerde artikelen

Porsche Mission E Cross Turismo: elektrische Cayenne Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi

Autonieuws
Pijnlijk: Porsche eist enorme schadevergoeding van zustermerk Audi
> Artikel lezen

Porsche Cayenne Turbo krijgt 550 pk: gassen maar!

Autonieuws
Porsche
> Artikel lezen

Porsche Cayenne per direct bestelbaar als E-Hybrid

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Dit kun je maar beter weten over de nieuwe Porsche Cayenne

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.