Autonieuws

Hyundai HND-3 Veloster: spannende coupé

Hyundai heeft een spannende conceptcar onthuld; de HND-3 Veloster. De 2+2 coupé van Hyundai laat zien hoe het merk een jong publiek wil gaan bereiken. De Hyundai Veloster beleefde zijn debuut op de Seoul Motor Show en blijft enkel als conceptcar bestaan.

Het is verrassend om te zien hoeveel spannende conceptcars Hyundai in de afgelopen jaren heeft gepresenteerd. Het productiestadium halen deze modellen echter nooit. Toch jammer, want blijkbaar is de designafdeling in staat om spannende modellen te kunnen ontwerpen. Datzelfde geldt voor deze Veloster. Het model zou zo als opvolger van de Coupé in productie mogen gaan. Volgens de fabrikant zijn er echter geen productieplannen met het model. Weer een conceptcar die zo naar het museum kan!

Sportief ontwerp
De Veloster is ontworpen door het Design and Technical Center van Hyundai in het Koreaanse Namyang. De scherpe koplampen, het aansprekende front en de brede wielkasten geven de Veloster een sportieve aanblik. Ook de hoog oplopende schouderlijn, de hooggeplaatste achterlichten en de centraal geplaatste uitlaatpijp maken de Veloster tot een sportieve verschijning. Het glazen dak loopt door in de achterruit en is in het midden in tweeën gedeeld.

Wit interieur
Het interieur is geheel volgens de laatste trend vormgegeven. Grote delen van het interieur zijn met wit gelakte delen afgewerkt en rode accenten zorgen voor een afwisselend karakter. De cilindervormige instrumenten brengen de sportieve uitstraling van het exterieur ook binnenin tot uitdrukking.

Viercilinder
Onder de motorkap ligt een 2.0 liter viercilinder. De motor is gekoppeld aan een vijftraps automaat en brengt zijn vermogen over op de 20 inch voorwielen.

Geen productieplannen
Zoals gezegd heeft Hyundai helaas geen plannen met de Veloster. Jammer, het model zou namelijk een succesnummer kunnen worden en het imago van Hyundai flink kunnen versterken.

Gerelateerde artikelen

Hyundai previewt zelf de nieuwe Veloster

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook de bravere Hyundai Veloster mag er zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Hyundai onthult midscheepse Veloster met 300 pk

Autonieuws
> Artikel lezen

Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo

Spyshots
Facelift op komst voor Hyundai Veloster Turbo
> Artikel lezen

Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé

Autonieuws
Hyundai RM15 concept: middenmotor sportcoupé
> Artikel lezen

Nieuwe, asymmetrische Hyundai Veloster een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.