Autonieuws

Honda S2000 CR: Die-hard sportauto

Honda presenteert de S2000 CR conceptcar. Deze supersportieve versie van de S2000 is een die-hard sportauto die er op gericht is om spectaculaire prestaties neer te zetten. Zowel onderhuids als qua uitstraling werd de S2000 CR behoorlijk aangepakt.

De Honda S2000 staat bekend als een pure sportauto. De achterwielaangedreven roadster is in de CR-uitvoering echter nog veel puurder. De auto is lichter, stijver en bovendien veel agressiever om te zien. Aan de voorzijde is een nieuwe voorspoiler gemonteerd en op de achterklep pronkt een forse vleugel. De lichtmetalen wielen meten 17 inch van formaat. Wie dan nog niet doorheeft dat dit een bijzondere S2000 betreft ziet het wel aan het CR-logo op de voorschermen en de achterzijde.

Aluminium hardtop
Het interieur beschikt over sportieve stoelen die zijn afgewerkt met ene geel gekleurd stiksel. De diverse carbon en aluminium accenten verhogen de sportieve sfeer. In tegenstelling tot de gewone S2000 is de S2000 CR voorzien van een hardtop in plaats van een stoffen dak. De hardtop is gemaakt van aluminium en zorgt voor een forse gewichtsbesparing van bijna 50 kg. Zaken als een radio/CD-speler en airco zijn optioneel. Dit om zoveel mogelijk gewicht te besparen.

237 pk VTEC-motor
Bij deze sportieve uitstraling hoor een passende wegligging. De veren en dempers werden aan sportievere eisen aangepast en bovendien is de gewichtsverdeling met 50/50 nu ideaal. De 2.2 liter viercilinder VTEC-motor werd gekieteld tot een vermogen van 237 pk bij 7.800 tpm. Gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak met extra korte verzetten moet dit de sportieve rijervaring compleet maken.

Najaar 2007 in de VS
De Honda S2000 CR komt in het najaar van 2007 in de VS op de markt. Of het model ook naar Europa zal komen is onbekend.

Gerelateerde artikelen

Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven

Autonieuws
Snik! Honda S2000 blijft dood en begraven
> Artikel lezen

'Mazda MX-5 is Honda een doorn in het oog'

Autonieuws
> Artikel lezen

Patentlekkage houdt nieuwe Honda S2000 in leven

Autonieuws
> Artikel lezen

Honda ZSX vastgelegd: model onder NSX?

Autonieuws
Honda ZSX vastgelegd: model onder NSX?
> Artikel lezen

Einde nabij met Honda S2000 Ultimate Edition

Autonieuws
Einde nabij met Honda S2000 Ultimate Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.