Autonieuws

Hummer H2 grondig vernieuwd

Hummer heeft een grondig vernieuwde H2 gepresenteerd. Het model werd wat exterieur betreft slechts subtiel onder handen genomen, maar het interieur is volledig nieuw. Tevens levert Hummer voortaan een nieuwe en krachtiger V8 die is gekoppeld aan een zestraps automaat.

De Hummer H2 is in de jaren dat deze op de markt is uitgegroeid tot een waar icoon. Maar ook een icoon ontkomt er niet aan om zo af en toe eens grondig onder handen te worden genomen. Zo ook de H2 die op tal van punten is vernieuwd. Daarbij heeft Hummer echter wel de merkwaarden weten te behouden en zelfs verder weten uit te bouwen. Wie zich de huidige H2 goed voor de geest kan halen ziet aan de voorzijde een licht gewijzigde grille met grotere luchtinlaten. Tevens is het onderste deel van de bumper voortaan in een zilvergrijze kleur gespoten.

Compleet nieuw interieur
De grootste zichtbare vernieuwingen zijn in het interieur doorgevoerd. Sterker nog, het complete interieur is nieuw. Meest opvallend daarbij is het dashboard dat een meer premium uitstraling heeft gekregen. Van klokkenwinkel tot luchtroosters en van bedieningsknoppen tot stuurwiel is alles nieuw. Ook de deurpanelen zijn met nieuwe materialen bekleed en bovendien bieden de stoelen meer comfort. Tevens heeft Hummer plaats gemaakt voor een derde zitrij die plaats moet bieden aan twee extra passagiers. Daarmee wordt de H2 voortaan ook een zevenzitter.

Nieuwe 6.2 liter V8
Onder de enorme motorkap ligt bij het 2008-model een nagelnieuwe 6.2 liter V8. De motor levert een vermogen van 393 pk en een koppel van 574 Nm. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de 6.0 liter V8 (325 pk/495 Nm) in het ´oude´ model. Tevens is er een groot voordeel behaald door de motor niet te koppelen aan een viertraps, maar aan een zestraps automaat. Dat moet het comfort en de prestaties absoluut ten goede komen. Tevens biedt de nieuwe automaat de mogelijkheid om handmatig een verzet te kiezen. Dankzij de krachtiger motor is het maximale trekgewicht van de H2 toegenomen toe 3.629 kg (was 2.948 kg).

Verbeterde (veiligheids)uitrusting
Bij een nieuwe look en een verbeterde techiek hoort ook een uitgebreidere uitrusting. Zo is de H2 voortaan standaard voorzien van gordijnairbags voor alle drie de zitrijen, is er een nieuw ABS/TCS en ESP-systeem aanwezig en wordt de bandenspanning in acht gehouden middels een bandenspanningcontrolesysteem. Het Bose-audiosysteem is eveneens standaard aanwezig en optioneel uit te breiden naar een surround systeem.

Hummer H2 & H2 SUT
Alle wijzigingen voor de Hummer H2 hebben ook betrekking op de H2 SUT. Deze pick-up variant van de H2 is hierdoor ook voorzien van een aangepast exterieur, een compleet nieuw interieur en een nieuwe achtcilinder benzinemotor.

Gerelateerde artikelen

Snelste Hummer H2 ter wereld!

Tuning & styling
Snelste Hummer H2 ter wereld!
> Artikel lezen

Hummer komt naar de Benelux en Duitsland!

Autonieuws
Hummer komt naar de Benelux en Duitsland!
> Artikel lezen

NXT 360 volgt Humvee op, maar komt als mosterd

Autonieuws
> Artikel lezen

Hannibal Hummer van GeigerCars

Tuning & styling
Hannibal Hummer van GeigerCars
> Artikel lezen

Gelimiteerde Hummer H2 Black Chrome Edition

Autonieuws
Gelimiteerde Hummer H2 Black Chrome Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.