Autonieuws

Hummer H3

Hummer H3 Alpha met 295 pk V8

Een Hummer zonder V8 is voor de Amerikanen eigenlijk geen Hummer. En wees eens eerlijk, voor ons eigenlijk ook niet. Het gemis van een V8 in de Hummer H3 wordt door Hummer dan ook eindelijk goed gemaakt met de introductie van de Hummer H3 Alpha. Mét V8!

Hummer H3 Alpha met 295 pk V8
Recentelijk werd de Hummer H3 op diverse punten licht gewijzigd. Vooral het interieur onderging een facelift, maar ook het exterieur werd op diverse punten aangepast. Ook motorisch veranderde er het één en ander. De 3.5 liter vijfcilinder werd vervangen door een nieuwe 3.7 liter vijfcilinder. De motor levert een vermogen van 244 pk en heeft daarmee 24 pk gewonnen ten opzichte van de oude motor.

Alpha
Het enige dat bij Hummer nog in de H3 ontbrak was een V8. Gelukkig komt daar nog dit jaar verandering in. Hummer heeft namelijk de H3 Alpha gepresenteerd. Het is na de H1 Alpha het tweede model dat onder de Alpha-vlag wordt uitgebracht. Aan de buitenzijde is het model slechts herkenbaar aan een Alpha-logo, maar onder de motorkap ligt het grote nieuws.

5.3 liter V8
Achter de grote chromen grille is namelijk plaats gemaakt voor een 5.3 liter V8. De achtcilinder benzinemotor levert een vermogen van 295 pk en een koppel van 438 Nm. Volgens de Amerikaanse fabrikant weet de H3 hierdoor de geweldige terreinprestaties van de H3 te combineren met een dynamischer karakter op de weg. Gekoppeld aan een viertraps automaat weet de H3 Alpha in ongeveer 8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. De H3 met vijfcilinder doet er dik 11 seconden over en dus heeft Hummer een behoorlijke winst weten te behalen.

Deze zomer in productie
Nog deze zomer gaat de H3 Alpha in productie. Of en wanneer het model naar ons land komt is op dit moment nog niet bekend.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Hummer-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Hummer H3 Alpha met 295 pk V8
Hummer H3 Alpha met 295 pk V8
Hummer H3 Alpha met 295 pk V8
Hummer H3 Alpha met 295 pk V8

Zoeken

Merk- & modeldossiers