Autonieuws

Morgan LifeCar

Morgan LifeCar: sportauto met brandstofcel

Morgan werkt aan de ontwikkeling van een milieuvriendelijke sportauto. Onder de naam LifeCar is de Britse autofabrikant in samenwerking met diverse partners al ruim anderhalf jaar bezig met de ontwikkeling hiervan. De presentatie van een rijdende conceptcar staat gepland voor 2008.

Morgan LifeCar: sportauto met brandstofcel
Voor velen zal Morgan een wat stoffig imago hebben. Maar niets is minder waar. Morgan werkt momenteel namelijk aan de ontwikkeling van een hypermoderne sportauto met brandstofcel-aandrijving. In samenwerking met onder andere de Oxford University, QinetiQ (brandstofcel), BOC (tankstation) en OSCar (design) is Morgan al anderhalf jaar bezig aan dit project.

Sportauto met schone uitstoot
De opdracht en uitdaging is om een sportauto te ontwerpen en te ontwikkelen die superieure prestaties combineert met een compleet schone uitstoot. Daarbij is gekozen voor een brandstofcel aandrijving. Daarbij wordt electriciteit opgewekt door de brandstofcel en het enige dat uit de uitlaat komt is schoon water. Om de energie goed te gebruiken wordt tijden het remmen eveneens energie opgewekt.

Morgan-DNA
Uiteraard zal Morgan het onderstel, het chassis en het ontwerp verzorgen. Vooral de voorzijde van de LifeCar is dan ook duidelijk herkenbaar als een Morgan. In het voorjaar van 2008 zal Morgan een rijdend prototype presenteren op de Autosalon van Genève. Wat voor toekomstpotentieel de conceptcar heeft is onduidelijk.
Redactie
Door Redactie
Morgan LifeCar: sportauto met brandstofcel
Morgan LifeCar: sportauto met brandstofcel

Mis geen belangrijk Morgan-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers