Autonieuws

Lada C concept

Lada presenteert conceptcar C

Lada heeft in Genève de conceptcar C onthuld. De voor Lada-begrippen sportief vormgegeven C is een driedeurs hatchback. De auto staat op een compleet nieuw platform en Lada heeft grote plannen met de conceptcar.

Lada presenteert conceptcar C
Volgens Lada oogt de conceptcar snel en sportief. Zeker voor Lada-begrippen zijn dat nieuwe kenmerken voor een auto. Maar de Russen hebben dan ook grote plannen met het model. Deze C conceptcar staat namelijk model voor een compleet nieuwe serie Lada’s. Daarbij staan sportiviteit en dynamiek hoger in het vaandel dan ooit.

C-segment
De 4.20 m lange, 1.83 m brede en 1.55 m hoge C is een driedeurs hatchback. Niets aan de auto doet ons denken aan een Lada. De achterzijde heeft zelfs wel iets weg van een Volvo C30. Volgens Lada staat de naam C voor C-class (C-segment), Concept en Coupé.

Complete modelserie
Behalve deze driedeurs hatchback zal Lada in de nabije toekomst ook met een sedan, vijfdeurs hatchback, stationwagon, MPV en zelfs een cross-over van de C komen. Lada wil duidelijk maken dat het merk het over een compleet andere boeg wil gooien.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk Lada-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Lada presenteert conceptcar C
Lada presenteert conceptcar C
Lada presenteert conceptcar C

Zoeken

Merk- & modeldossiers