Autonieuws

Citroën Cruise Crosser: zeswielige SUV

Citroën en Sbarro hebben de bijzondere conceptcar Cruise Crosser ontwikkeld. De Cruise Crosser is een zeswieler gebaseerd op de Citroën C-Crosser. De auto is geschikt voor elk terrein en voorzien van hybride-aandrijving. Productie zal er wel nooit van komen, maar het ziet er wel heftig uit.

De ontwikkeling van de Cruise Crosser is voor het grootste deel gedaan door de Espera Sbarro School. Deze Franse school en Citroën hebben een jarenlange samenwerking met elkaar. Sbarro geeft jonge en enthousiaste studenten de kans om kennis te maken met het design, het modelleren en de techniek van de moderne automobiel.

Naar een idee van Andre Citroën
Het idee van de Cruise Crosser is ontstaan door activiteiten van Citroën oprichter Andre Citroën. In de jaren ´20 organiseerde hij vele automobiele expedities door Afrika en Azië. Eén daarvan was een tocht door de Sahara. En zodoende ontstond bij Sbarro het idee voor de Cruise Crosser.

Drie assen, zes wielen
De Cruise Crosser is voorzien van drie assen en zes wielen. Voor de eerste en de tweede as zorgt een dieselmotor voor de aandrijving. De aandrijving op de derde as wordt gerealiseerd door een elektromotor. Deze is gemonteerd onder de laadruimte en kan ook zelfstandig draaien (zonder de dieselmotor). Zoals u zult begrijpen is de uitstoot van schadelijke gassen dan compleet verdwenen.

Zevenpersoons interieur
In het interieur van de Cruise Crosser is plaats voor vijf personen. Wie echter meer personen wenst te vervoeren kan de twee extra zitjes in de laadruimte opklappen. Hierdoor ontstaan twee extra zitplaatsen. Voor het nodige comfort aan boord is een DVD-speler gemonteerd. Wie ook in de woestijn zijn weg wenst te vinden kan gebruik maken van het geavanceerde DVD-navigatiesysteem. Aan alles is gedacht.

Gerelateerde artikelen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.