Autonieuws

BMW M3 Concept Car: sportief voorproefje

BMW komt in Genève met een studiemodel van de nieuwe M3. Op de definitieve versie zullen we nog even moeten wachten. Uiteraard is de concept gebaseerd op de BMW 3-serie coupé, waarvan overigens slechts enkele delen uitwisselbaar zijn.

Powerdome
Alleen de lichtunits voor en achter en de portieren zijn één op één overgenomen van de coupé. De andere carrosseriedelen zijn nieuw ontwikkeld, specifiek voor de snelle uitmonstering. Op de achterklep is een bescheiden spoiler gemonteerd die op hoge snelheden voor de nodige druk op de achterwielen moet zorgen. Behalve de andere bumpers, brede zijskirts en grote wielen springt ook de agressief gevormde motorkap met luchtinlaten en een zogenaamde Powerdome direct in het oog. Daaronder huist een krachtbron om serieus rekening mee te houden. Helaas laat BMW geen woord los over de prestaties van de hoogtoeren V8-motor. En daar zitten we nu juist met zijn allen op te wachten! Reken maar op meer dan 400 pk en misschien overtreft ie wel de 420 pk van concurrent Audi met de RS4.

Carbon dak
Achter de lichtmetalen 19-inch wielen gaan enorme remschijven schuil. Wellicht straks bij de productieversie optioneel, maar het studiemodel beschikt over keramische exemplaren. Nog meer Formule 1-achtige gadgets zijn er in de vorm van een in carbon fibre opgetrokken dak. Dat bespaart niet alleen gewicht, maar ziet er ook nog eens sportief uit. De voornaamste reden om te kiezen voor dit dak is om het zwaartepunt van de carrosserie te verlagen. En uiteraard niet om de kosten te drukken, want een dergelijk staaltje vakmanschap kost een paar centen. Daarom heeft de fabrikant het carbon met een laagje blanke lak behandeld om zo de structuur van het materiaal niet te bedekken onder een laklaag. Het mag immers gezien worden!

Productiemodel
Nog dit jaar zal BMW het productiemodel van de nieuwe M3 onthullen. Later volgen ook nog een vierdeurs sedan en een M3 Cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.