Autonieuws

Jaguar XKR Portfolio

Sportievere Jaguar XKR Portfolio

Jaguar presenteert de XKR Portfolio, een exclusieve uitvoering van de sportauto XKR. De XKR Portfolio onderscheidt zich dankzij onder meer de 20 inch lichtmetalen wielen, de exclusieve zwarte lak, de high-performance remmen en een audiosysteem van Bowers & Wilkins.

Sportievere Jaguar XKR Portfolio
De sportieve styling van de XKR - ten opzichte van de XK - wordt in de XKR Portfolio naar een hoger plan getild. Niet alleen zorgt de exclusieve lakkleur Celestial Black voor een onderscheidend karakter, maar ook de 20 inch lichtmetalen wielen springen in het oog. Verder zien we aan de buitenzijde dat de zijdelingse luchthappers uit gepolijst aluminium zijn gemaakt.

Walnotenhout & exclusief audiosysteem
Het interieur wordt dankzij diverse details vooral qua luxe naar een hoger plan getild. Het Amerikaanse walnotenfineer, de nieuwe versnellingspook uit aluminium en bekleed met leer, de contrasterende stiknaden in het interieur, het tapijt met een lederen randje en de speciale Portfolio-dorpellijsten onderscheidden de XKR Portfolio van zijn ´standaard´ broer. Een primeur voor de XKR Portfolio is het audiosysteem van audiospecialist Bowers & Wilkins. Deze wereldbefaamde luidsprekerproducent werkte samen met Jaguar om een schitterend luidsprekersysteem te creëren voor de recente C-XF concept-car, maar de XKR Portfolio is de eerste productie Jaguar die prat kan gaan op de resultaten van deze samenwerking. Bowers & Wilkins nam Jaguars hoogwaardige, 525 Watt sterke luxe audio-installatie met Dolby Pro Logic II surround sound als vertrekpunt en ontwikkelde een specifiek luidsprekersysteem voor het interieur van de XKR.

Speciaal remsysteem
Onder de motorkap van de XKR Portfolio ligt de 4.2 liter V8 met een vermogen van 416 pk. Dankzij deze achtcilinder is de XKR Portfolio in staat om in 5,2 seconden naar 100 km/h te sprinten. Geheel passend bij het hoge vermogen is speciaal voor dit model een remsysteem met 400 mm remschijven vóór en 350 mm schijven achter ontwikkeld. Dankzij dit remsysteem is het remmend vermogen van de XKR sterk verbeterd.

XKR Portfolio Coupé & Convertible
Jaguar levert de XKR Portfolio als Coupé en als Convertible. Vanaf april is de XKR Portfolio leverbaar.
Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Sportievere Jaguar XKR Portfolio

Zoeken

Merk- & modeldossiers