Autonieuws

Fiat Grande Punto Abarth: De schorpioen

Fiat gaat het merk Abarth nieuw leven inblazen en presenteert in Genève de Grande Punto Abarth. De sportieve driedeurs hatchback zoals die in Genève staat is nog een conceptcar, maar zal eind dit jaar als productiemodel op de markt komen. Voor de aandrijving zorgt een geblazen 1.4 liter viercilinder.

De naam Abarth wordt door Fiat weer onder het stof vandaag gehaald. Waar de naam lang geleden synoniem stond voor supersnelle modellen zal Fiat de naam Abart weer nieuw leven in gaan blazen. Fiat begint met deze Grande Punto Abarth maar zal op termijn ook een 500 Abarth en een Bravo Abarth presenteren. Daarmee heeft Fiat eindelijk weer een sportief label zoals Volkswagen (GTI) en Opel (OPC) dat ook hebben.

Abarth-logo´s
De Grande Punto Abarth wordt gekenmerkt door een lekker sportief en dik uiterlijk. Aan de voorzijde is het dikke bumper met drie luchtinlaten en zwart gaas dat de toon zet. Aan de achterzijde zien we behalve een sportief vormgegeven bumper ook een dubbele uitlaat en een spoiler op het dak. De lichtmetalen wielen en de zijskirts bepalen het beeld van opzij. De Fiat-logo´s in de grille en op de achterklep hebben plaats gemaakt voor Abarth-logo´s. Of Fiat dit op het productiemodel ook door zal gaan voeren is onbekend.

150 pk
Motorisch is de Grande Punto Abarth goed voor sportieve prestaties. Met behulp van een turbo weet de 1.4 liter benzinemotor een vermogen van 150 pk en te ontwikkelen. Dankzij een Sport-knop is het mogelijk om 24 Nm extra koppel te krijgen. Tussen de 2.000 en 3.000 tpm is dan geen 206 maar 230 Nm beschikbaar. Optioneel wordt er nog een vermogenskit leverbaar waardoor het vermogen stijgt van 150 naar 180 pk.

Gerelateerde artikelen

Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’

Autonieuws
Langer fiscaalvrij rijden met Fiat Punto ‘MyLife’
> Artikel lezen

Abarth met drie primeurs in Frankfurt

Autonieuws
Abarth met drie primeurs in Frankfurt
> Artikel lezen

Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet

Autonieuws
Groener wordt de Fiat Punto (voorlopig) niet
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.