Autonieuws

Smart Fortwo Brabus: klein bommetje

Smart versterkt het gamma van de Fortwo en Fortwo Cabriolet met een Brabus-versie. De Smart Fortwo Brabus wordt aangedreven door een 98 pk sterke driecilinder benzinemotor. Dankzij diverse sportieve accessoires is de Fortwo van Brabus een klein bommetje.

Smart levert de nieuwe Fortwo met een drietal benzinemotoren met een vermogen van respectievelijk 61, 71 en 84 pk. Tevens is er een zuinige dieselmotor leverbaar. Voldoende om de compacte stadsauto vlot genoeg te doen accelereren, maar aansprekende prestaties zijn er niet mee te realiseren. Smart presenteert dan ook een meer vermogende variant die in samenwerking met de Duitse tuner Brabus is ontwikkeld. Onder de motorkap ligt de bekende 1.0 liter driecilinder benzinemotor. Dankzij Brabus levert deze motor een vermogen van 98 pk en een koppel van 140 Nm. Dat is ruim voldoende om de 770 kg wegende Fortwo in iets minder dan 10 seconden naar 100 km/h te doen sprinten. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 155 km/h.

Brabus-aankleding
Naast de motorische wijzigingen werd ook het exterieur in een sportiever jasje gegoten. De buitenzijde is herkenbaar aan bredere wielkasten, lichtmetalen wielen, een sportuitlaatsysteem en mistlampen in de voorbumper. Tevens werd het onderstel met 15 mm verlaagd. Het interieur is door Brabus aangekleed met een andere pookknop, handremhendel en een setje aluminium pedalen. Ook de snelheidsmeter, de toerenteller en het klokje zijn in Brabus-stijl uitgevoerd.

Brabus Xclusive
Wie deze sportieve eigenschappen wil combineren met meer aansprekend uiterlijk en de nodige luxe voorzieningen kan een beroep doen op de Fortwo Brabus Xclusive. Dit model is aan de buitenzijde herkenbaar aan de voorspoiler, de zijskirts en het getinte koplampglas. Het interieur wordt opgesierd met een Brabus-logo, een driespaaks sportstuurwiel en een lederen afwerking van het dashboard en de stoelen. Speciaal voor de Xclusive is het mogelijk om te kiezen voor een volledige zwarte of zilvergrijze carrosserie. De Tridion veiligheidskooi is dan ook in de carrosseriekleur gespoten.

Najaar 2007 bij de Smart-dealer
Vanaf het najaar van 2007 zal de Smart Fortwo Brabus en Smart Fortwo Brabus Cabriolet bij de Smart-dealers staan. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Smart Vision EQ Fortwo: smart van jou, smart van mij

Autonieuws
> Artikel lezen

JBL propt Smart Fortwo tjokvol met carfi

Autonieuws
JBL propt Smart Fortwo vol met carfi
> Artikel lezen

Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd

Autonieuws
Elke 1,4 seconden wordt ergens een car2go gehuurd
> Artikel lezen

Giftig stadskikkertje: Brabus Fortwo

Autonieuws
Giftig stadskikkertje: Brabus Fortwo
> Artikel lezen

Smart presenteert drie elektrische modellen

Autonieuws
Smart presenteert drie elektrische modellen
> Artikel lezen

Selfies van nieuwe Smart Fortwo Brabus

Tuning & styling
Smart Fortwo Brabus
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.