Autonieuws

Voorproefje 207 SW: Peugeot 207 SW Outdoor

De Peugeot 207 SW Outdoor is een conceptcar, maar duidelijk een voorbode van de 207 SW. Het model past geheel in de lijn van de andere 207-modellen en is de ruimte-variant de 207-serie. Met de 207 SW Outdoor geeft Peugeot duidelijk een hint naar het productiemodel.

Het is bij Peugeot inmiddels een trend geworden om nieuwe modellen eerst als conceptcar te presenteren. Daarbij lijken de conceptcars als twee druppels water op de uiteindelijke productiemodellen. We zagen dit onder meer bij de 407 Elixir (voorbode van de 407), de 20hartje (206 CC), de 407 Prologue (407 Coupé) en recentelijk bij de 207 Epure (207 CC). Ook deze 207 SW Outdoor is weer duidelijk een voorbode van een op stapel staand model van Peugeot, namelijk de 207 SW.

Kenmerkende achterzijde
De conceptcar zal zoals gezegd weinig verschillen met het uiteindelijke productiemodel. De lengte van 4.15 m, de breedte van 1.75 m en de hoogte van 1.56 m geven dan ook duidelijk de afmetingen van de nieuwe 207 SW weer. Toch heeft Peugeot deze conceptcar een eigen gezicht weten te geven. Vooral ten opzichte van de andere 207-modellen. De voorzijde is grotendeels gelijk, maar de achterzijde verschilt aanzienlijk. Zo lopen de zijruiten helemaal door tot in de achterpanelen en eindigen die in een spitse punt zoals we dat ook bij de 407 SW en de 1007 zien. De forse achterlichtunits bepalen voor een groot deel de achterzijde. Dankzij een combinatie van blauwachtig chroom en fel oranje hebben deze lichtunits een opvallende uitstraling. Dat geldt ook voor de spatbordverbreders en de dorpels die zijn uitgevoerd in blauwgekleurd chroom. Voor de ´Outdoor-look´ zijn de voor- en achterbumpers voorzien van een beschermplaat.

Opvallende materiaalkeuze
Het interieur dankt zijn opvallende uitstraling vooral aan de materiaalkeuze. De stoelen en portierpanelen zijn bekleed met stof die ook gebruikt wordt voor parachutes. De achterzijde van de voorstoelen is bekleed met stoffen die we zien bij tassen. Dankzij de bijzondere kleurstelling en het grote glazen dak wordt het interieur gekenmerkt door een lichte en frisse uitstraling.

Ruimte
Waar het bij de 207 SW uiteraard om draait is de interieurruimte en praktische kant. Zo is de glazen achterruit afzonderlijk van de achterklep te openen. De rechter voorstoel is volledig neer te klappen om lange voorwerpen te kunnen vervoeren. De achterbank kan in één enkele handeling volledig worden neergeklapt. Zodra de rugleuning wordt omgeklapt gaat de zitting automatisch mee. Hierdoor ontstaat snel en gemakkelijk een vlakke laadvloer.

1.6 HDiF
Voor de aandrijving van deze conceptcar heeft Peugeot gekozen voor de 1.6 HDiF 16V met een vermogen van 110 pk en een koppel van 240 Nm. De motor is standaard voorzien van een roetfilter en ook leverbaar in de 207 hatchback-modellen.

Autosalon van Genève
Peugeot onthult de 207 SW Outdoor officieel tijdens de Autosalon van Genève. Nog dit najaar zal het productiemodel van de 207 SW aan pers en publiek worden gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

1.000.000ste Peugeot 207 geproduceerd

Autonieuws
1.000.000ste Peugeot 207 geproduceerd
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot 207 SW Outdoor: stoere uitstraling

Autonieuws
Peugeot 207 SW Outdoor: stoere uitstraling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.