Autonieuws

Lotus introduceert Lotus Sport Exige Cup 255

Lotus Sport heeft de 255 pk sterke Sport Exige Cup 255 gepresenteerd. Kenmerkend voor de Lotus Sport Exige Cup 255 zijn de verbeterde motorprestaties dankzij het hogere vermogen en koppel, waarmee de nieuwe Cup Exige zich nog meer onderscheidt als een echte circuitracer.

Gewichtsbesparing is bij Lotus traditioneel gezien van doorslaggevend belang. Met 950 kg is de Cup Exige al een vedergewicht, maar dankzij het toegenomen vermogen, van 240 naar 255 pk bij 8.000 toeren per minuut, is de vermogen/gewichtverhouding nog verder verbeterd. Bovendien beschikt de Cup-versie over een verfijnd aerodynamicapakket, met 40 kg extra neerwaartse druk bij 160 km/u, waardoor de Sport Exige bij hoge snelheden nog beter aan het asfalt kleeft. De voornaamste redenen voor het toegenomen motorprestaties zijn het nieuwe brandstofinlaatsysteem en de nieuwe ‘scoop’ op het dak, die extra veel lucht naar de grotere intercooler stuwt. Bovendien heeft de Sport Exige Cup 255 een nieuw visueel ontwerp gekregen, waardoor hij direct herkenbaar is. Dankzij de toegenomen motorprestaties bereikt de Lotus Sport Exige Cup 255 een topsnelheid van 260 km/u, sprint hij vanuit stilstand in slechts 3,9 seconden van 0-100 km/u en accelereert hij in slechts 9,8 seconden van 0-160 km/u.

Circuitgebruik
Naast de krachtigere motor is de Cup-versie van de Lotus Exige uitgerust met een lange lijst speciale extra’s die hem bij uitstek ook geschikt maken voor circuitgebruik. Zo beschikt de Lotus Sport Exige Cup 255 standaard over LTS gecodeerde Yokohama A048R banden, nog betere 308 mm geperforeerde en geventileerde remmen vóór (282 mm geperforeerd en geventileerd achter) met 4-zuiger remzadels, een opgewaardeerd remsysteem met Pagid RS14 remblokken, verstelbare schokbrekers en anti-roll bar, de nieuwste FIA 6-punts rolkooi en sportstoelen voor de bestuurder en passagier. De optielijst concentreert zich nog meer op het gebruik van de auto op het circuit en omvat onder andere slickbanden, een FIA goedgekeurde Recaro/Lotus Sport bestuurderstoel, een FIA goed-gekeurde 70 liter fuel cell, een roestvrijstalen ‘Level Two’ sportuitlaat met de-cat pijp, een dog versnellingsbak en een Lotus Sport limited slip differentieel. Overigens zijn deze opties alleen toegestaan voor circuit-gebruik en onder speciale condities.

Prijs
De nieuwe Lotus Sport Exige Cup 255 is met onmiddellijke ingang via Van der Kooi Sportscars leverbaar. De prijs voor Nederland bedraagt EUR 89.995,- inclusief BTW/BPM.

Gerelateerde artikelen

Exclusief voor Nederland: Lotus Elise SE

Autonieuws
Exclusief voor Nederland: Lotus Elise SE
> Artikel lezen

Lotus Elise Club Racer doet wachten verzachten

Autonieuws
Lotus Elise Club Racer doet wachten verzachten
> Artikel lezen

Elise, de enige ´betaalbare´ Lotus

Autonieuws
Elise, de enige ´betaalbare´ Lotus
> Artikel lezen

Fotogallerij: Het nieuwe Lotus mooi in beeld gebracht

Autonieuws
Fotogallerij: Het nieuwe Lotus mooi in beeld gebracht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.