Autonieuws

4x4 look: Volkswagen CrossTouran

Na de CrossPolo en CrossGolf komt Volkswagen nu ook met de CrossTouran. De CrossTouran is daarmee het derde lid van de Europese Cross-familie. De midi-MPV wordt gekenmerkt door stoere en robuuste accessoires en is leverbaar met zes verschillende motoren.

Bij Volkswagen kennen we de GTI- en R-familie, maar recentelijk kwam de autofabrikant uit Wolfsburg met een nieuwe lijn producten. Onder de naam Cross heeft Volkswagen onder meer de CrossPolo en CrossGolf gepresenteerd. Aan die serie wordt nu ook de CrossTouran toegevoegd. Op basis van de midi-MPV ontwikkelde Volkswagen een SUV-look-a-like. Aan de buitenzijde wordt de CrossTouran gekenmerkt door een mat-chromen grille, aluminium dakrails en plastic delen waarmee de wielkasten worden verbreed. Ook delen van de bumpers zijn in grijs plastic uitgevoerd. Dankzij deze onderdelen heeft de CrossTouran een stoere en SUV-achtige look gekregen. Volgens Volkswagen heeft de auto een dynamische lifestyle look.

Interieur
Ten opzichte van de exterieurwijzigingen is het interieur slechts in detail aangepast. Het zijn vooral de kleurstellingen die het verschil met de ´gewone´ Touran aangeven. Vooral de opvallende oranje/grijze kleurstelling van de bekleding past goed bij het lifestyle karakter van de Touran.

Motorengamma
Technisch gezien zijn de wijzigingen slechts minimaal. De CrossTouran staat 12 mm hoger op zijn poten om iets meer bodemvrijheid te hebben. Verder is de auto gewoon aangedreven op zijn voorwielen en dus niet voorzien van vierwielaandrijving zoals je zou verwachten. Motorisch is er de keuze uit een zestal motoren. Het instapmodel is de 102 pk sterke 1.6 viercilinder. Daarna volgen de 140 pk en 170 pk varianten van de 1.4 TSI-motor. De 170 pk variant is standaard voorzien van een DSG-automaat. Het dieselgamma bestaat uit de 105 pk sterke 1.9 TDI en een 140 en 170 pk sterke variant van de 2.0 TDI.

Voorjaar 2007
Vanaf het voorjaar van 2007 staat de CrossTouran bij de dealers. Over prijzen, de standaarduitrusting en het leveringsgamma is op dit moment nog weinig bekend.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen R Pikes Peak heeft gedaan waarvoor 't kwam

Autonieuws
Volkswagen R Pikes Peak doet waarvoor het kwam
> Artikel lezen

Update: Vanafprijs nieuwe VW CrossTouran bekend

Autonieuws
Update: Vanafprijs nieuwe VW CrossTouran bekend
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen geeft al veel prijs over T-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen T-Cross officieel aangekondigd voor de hersft

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.