Autonieuws

Drie superdikke Volvo C30´s

In samenwerking met een aantal tuners heeft Volvo drie ultieme C30´s gebouwd. De conceptcars die debuteerden op de SEMA show in Las Vegas kunnen volgens Volvo de ultieme droom zijn van menig C30-koper. Evolve, Heico Sportiv en IPD krijgen hierin de vrij hand.

Voor elk van de drie tuners stelde Volvo een identieke C30 T5 beschikbaar. Er was slechts één regel; de veiligheidssystemen moesten volledig in takt blijven. Verder kregen Evolve, Heico Sportiv en IPD de vrije hand. Ze lieten hun fantasieën erop los en Volvo presenteerde met trots die volledig omgebouwde C30´s. De Zweedse autofabrikant wil hiermee laten zien wat er allemaal wel niet mogelijk is om de C30 geheel naar eigen wil aan te kleden.

Volvo C30 Heico Sportiv
De Duitse tuner Heico Sportiv heeft voor deze gelegenheid de handen ineengeslagen met Burton Snowboards. Het doel van Heico en Burton was om de ultieme vrijetijdsauto te creëren. Deze C30 is volgens Heico geschikt voor jonge mensen met een actieve levensstijl. De C30 heeft dan ook een bijzondere kofferbak. Een ´snowboard storage system´ zorgt ervoor dat het snowboard, de helm en de overige accessoires gemakkelijk vervoert kunnen worden. En om niet op te vallen wanneer de auto in het bos staat geparkeerd is de C30 voorzien van een camouflerende lak die in zes lagen is gespoten. Geheel passend bij dit thema is de auto voorzien van vierwielaandrijving en kan de C30 met een druk op de knop worden verhoogd of verlaagd. Een uitneembaar navigatiesysteem maakt de C30 van Heico Sportiv en Burton Snowboards compleet.

Volvo C30 IPD
Gespoten in de Zweedse nationale kleuren is de C30 van IPD de meest opvallende van het trio. Het schreeuwerige geel en felle blauw komt overal terug. Zelfs het alcantara waarmee de stoelen en het dashboard bekleed zijn is in de Zweedse nationale kleur uitgevoerd. High tech en high style was bij IPD het thema. Dat zien we vooral terug als we in de C30 stappen. Elektronica domineert het interieur van de compacte Zweed. Het touschreen TFT-scherm herbergt een DVD/CD/MP3 en TV-player. Maar het is ook mogelijk om een iPod simpel en snel aan te sluiten. De satteliet-radio is voorzien van live verkeersinformatie en het navigatiesysteem profiteert hier tevens van mee. Aan de buitenzijde vallen de deuren direct op. De Gullwing-style doors maken de C30 tot een absolute blikvanger.

Volvo C30 Evolve
De C30 van tuner Evolve is gebaseerd op technieken en designelementen uit de autosport. De voorspoiler is in hoogte instelbaar en doet nog het meest denken aan een spoiler van een Formule 1 auto. Maar ook de spoiler aan de achterzijde en de diffusor onder de bumper zijn duidelijk geleend uit de racerij. De tankvulopening werd verplaatst naar de achterkant van de auto. Hierdoor ontstond er aan de zijkant plaats om de uitlaatpijpen te monteren. Naast de achterlichten is aan beide zijden van de C30 een dubbele uitlaat gemonteerd. Om dit te kunnen realiseren moest ook de achterzijde flink worden uitgebouwd. De racestijl is tevens in het interieur doorgevoerd. En om de auto te laten presteren zoals dat bij zijn uiterlijk past werd de motor flink getuned. Maar liefst 507 pk´s wist Evolve uit het T5-blok te persen. Onder meer een dubbele turbo, compleet eigen ontwikkeld uitlaatsysteem en een betere ademhaling van de motor hebben dit resultaat bewerkstelligt. Om het vermogen goed kwijt te kunnen werd de voorwielaangedreven C30 omgebouwd tot een vierwielaandrijver.

Gerelateerde artikelen

Eerste Volvo C30 Electric’s voor Nederland

Autonieuws
Eerste Volvo C30 Electric’s voor Nederland
> Artikel lezen

5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten

Spyshots
5-deurs Volvo C30 verder dan we dachten
> Artikel lezen

14% Volvo C30 voor snelle beslissers

Autonieuws
14% Volvo C30 voor snelle beslissers
> Artikel lezen

Volvo: draadloos EV’s opladen volgende stap

Autonieuws
Volvo: draadloos EV’s opladen volgende stap
> Artikel lezen

Volvo verkort opladen van EV’s tot 1,5 uur

Autonieuws
Volvo verkort opladen van EV’s tot 1,5 uur
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.