Autonieuws

De leeuw trekt erop uit: Peugeot 4007

Peugeot betreedt de markt van de SUV´s met de 4007. Het model is het resultaat van een samenwerking tussen Peugeot Citroën (PSA) en Mitsubishi. De 4007 wordt aangedreven door een HDi-dieselmotor, is herkenbaar Peugeot en voorzien van elektronisch geregelde vierwielaandrijving.

Peugeot betreedt samen met Citroën het zeer populaire SUV-segment. Deze nichemarkt onstond begin jaren 90 en heeft in Europa een enorme groei doorgemaakt. Waren er in het begin nog maar een aantal SUV-modellen op de markt, inmiddels is er een compleet segment ontstaan. In Europa is het SUV-segment goed voor 6% van de totale autoverkopen. De verwachting is dat dit percentage de komende jaren alleen nog maar zal steigen. Volumemerken als Peugeot en Citroën doen voor het eerst hun intrede in dit segment en dat zal zeker bijdragen aan continue groei. Jaarlijks hopen Peugeot en Citroën gezamelijk 30.000 stuks van de 4007 en C-Crosser te verkopen.

Centre de Design Peugeot
Begin 2005 besloten PSA en Mitsubishi kunnen kennis en knowhow te combineren voor het ontwikkelen van een platform voor een nieuwe SUV. PSA kan daarbij leunen op de enorme kennis die Mitsubishi de afgelopen decennia heeft opgedaan op het gebied van vierwielaangedreven auto´s. Het resultaat bij Peugeot is de 4007. Een model dat ondanks zijn gezamenlijke eigenschappen met de Outlander en C-Crosser toch een geheel eigen identiteit heeft gekregen. Het front wordt gekenmerkt door langgerekte koplampunits en een grote leeuwenbek. Het ontwerp is afkomstig van het Centre de Design Peugeot. Verder zorgen de mistlampen met chromen omlijstingen, de uitgeklopte wielkasten en de diverse chromen en aluminium accenten voor een mix van sportieve en elegante lijnen.

2.2 liter HDi-dieselmotor
Voor de aandrijving van de 4007 staat een nieuwe 2.2 liter dieselmotor garant. De motor is in samenwerking met Ford ontwikkeld en is goed voor een vermogen van 156 pk en een koppel van 380 Nm. De motor is verder voorzien van een roetfilter en geschikt voor bijmening met biodiesel tot een percentage van 30%. Peugeot koppelt de dieselmotor aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het vermogen wordt op de weg overgebracht via de elektronisch geregelde vierwielaandrijving.

Zomer 2007 bij de Peugeot-dealers
De marktintroductie voor de 4007 start in Europa rond de zomer. Wanneer het model precies bij ons op de markt leverbaar zal zijn is onbekend. Tegelijkertijd komt ook de Citroën C-Crosser op de markt. Beide modellen zullen gaan concurreren met elkaar maar ook met de Kia Sorento, Hyundai Santa Fe en de later te presenteren Volkswagen Tiguan.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot 4007: De Leeuw gaat op avontuur

Autotests
Peugeot 4007: De Leeuw gaat op avontuur
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.