Autonieuws

Eerst officiële foto´s Roewe 750E

Dit zijn de eerste officiële foto´s van de Roewe 750E. De auto is een bijna exacte kopie van de Rover 75 die samen met de Rover 25 door het Chinese SAIC werd opgekocht. Daarbij werd de naam Rover echter niet gekocht en moest SAIC een nieuwe naam bedenken.

Roewe is de naam van de Chinese Rover. En als eerste lanceren de Chinezen de 75 onder de naam 750E. De verschillen met de Rover 75 zijn aan de voorzijde slechts minimaal. Slechts een iets gewijzigde grille (gebaseerd op de grille van de 75 V8), een iets andere bumper en licht gewijzigde koplampen maken het verschil. Aan de achterzijde zijn de verschillen groter. De lichtunits zijn compleet anders en ook de vorm van de achterklep wijkt sterk af van het origineel.

Compleet nieuw interieur
Ook binnenin de Roewe 750E zijn de vernieuwingen van de Chinezen zichtbaar. Het dashboard van de Rover 75 heeft als basis gediend maar is duidelijk vernieuwd. De materialen zien er relatief hoogwaardig uit en de middenconsole is compleet opnieuw ontworpen. En aan interierruimte geen gebrek. De Roewe 750E is met een lengte van 4.87 m, een breedte van 1.77 m en een hoogte van 1.42 m fors langer (+ 11,8 cm) dan de Rover 75.

Twee benzinemotoren
Onder de motorkap vinden we een 1.8 liter turobmotor en een 2.5 liter V6. De viercilinder turbomotor is goed voor een vermogen van 150 pk en een koppel van 215 Nm. De zescilinder brengt een vermogen van 180 pk en een koppel van 240 Nm over op de wielen.

Gerelateerde artikelen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.