Autonieuws

Astra-gamma compleet met Opel Astra Sedan

Opel presenteert op de Instanbul Motor Show de Astra Sedan. Het model maakt het gamma van de Astra compleet en brengt het totaal op vijf modellen. De Astra Sedan zal - in tegenstelling tot de hatchback, GTC, stationwagon en Coupé-Cabriolet - niet in West-Europa leverbaar worden.

De markt van compacte sedans is in West-Europa weinig populair. Vandaar ook dat veel modellen als sedan nooit naar ons land komen. Daarbij valt te denken aan de Peugeot 206/307 sedan, de Renault Clio sedan en de Citroën C4 sedan. Aan dat rijtje kunnen we ook de Astra Sedan toevoegen. Was het vorige model in West-Europa nog wel leverbaar als vierdeurs, het nieuwe model blijft voorbehouden aan Centraal en Oost-Europa. In deze markten is de vraag naar compacte sedans zeer groot. In Turkije bijvoorbeeld kiest 65% van de kopers in dit segment voor een sedan. In Rusland ligt dit percentage eveneens op 65% en in Polen ligt dit aantal op ongeveer 15%. Kijken we naar West-Europa dan zien we dat slechts 5% van de kopers in dit segment kiest voor een sedan. En dat maakt het model veel minder interessant voor deze markt.

Duidelijk familiegezicht
Terug naar het model. De nieuwe Astra Sedan borduurt duidelijk voort op de designlijn die Opel heeft ingezet met de introductie van de vijfdeurs Astra. De daarna volgende modellen worden allen gekenmerkt door diezelfde styling en ook de sedan is duidelijk als Astra herkenbaar. Het model meet een lengte van 4,62 m, een breedte van 1,75 m en een hoogte van 1,46 m. Daarmee komen de buitenmaten vrijwel overeen met de Volkswagen Jetta. De bagageruimte meet 500 liter inhoud.

Najaar 2007
Opel zal de Astra leveren met twee benzine- en twee dieselmotoren. De vermogens lopen uiteen van 90 tot 140 pk. Vanaf de herfst van 2007 zal de Opel Astra Sedan leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Opel Insignia GSi verpulvert OPC-voorganger op de Ring

Autonieuws
> Artikel lezen

Nog geen plannen met Pasen? Ga naar de haaien bij Opel

Autonieuws
> Artikel lezen

Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's

Autonieuws
Opel rolt Pace!-programma uit: enkel nog hybrides en EV's
> Artikel lezen

Opel Corsa GSi terug van weggeweest

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019

Spyshots
Nieuwe Opel Mokka X onderweg naar 2019
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.