Autonieuws

Prijzen vernieuwde Volkswagen Touran bekend

Volkswagen maakt de prijzen van de vernieuwde Touran bekend. Het gefacelifte model is leverbaar vanaf € 25.750,- voor de 1.6 16V benzine. Naast dit model levert Volkswagen een uitgebreid aanbod aan benzine- en dieselkrachtbronnen.

In Parijs presenteerde Volkswagen de vernieuwde Touran. De meest opvallende wijzigingen vinden we aan de voorzijde. Het front heeft een nieuw gezicht gekregen en is dankzij de EOS-style koplampen en de chromen grille weer helemaal bij de tijd. Maar Volkswagen vernieuwde niet alleen het exterieur. Ook binnenin werden de nodige wijzigingen doorgevoerd. Zo werd de middenconsole licht gewijzigd en zijn er nieuwe bekledingssoorten leverbaar. Ook innovatief is de Touran opgewaardeerd. Zo is het model leverbaar met een ‘Park Assist’ dat het mogelijk maakt de Touran geheel automatisch te laten inparkeren. Eveneens nieuw zijn de actieve bi-Xenon koplampen en het ESP-systeem met trailer assist.

Benzinegamma
Volkswagen levert de vernieuwde Touran met een tweetal benzinemotoren. Te beginnen met de compleet nieuwe 1.4 TSI-motor bekend uit onder meer de Golf GT. De 140 pk sterke benzinemotor kan optioneel worden geleverd met een DSG-automaat. De prijzen van dit model beginnen bij € 28.650,-. Een andere variant van deze TSI-motor is de 170 pk sterke versie. Deze is alleen leverbaar in combinatie met de DSG-automaat en Highline-uitvoering. De prijs bedraagt € 38.500,-. Aan de basis van het Touran-gamma staat de 1.6 16V die goed is voor een vermogen van 102 pk. Dit model is de goedkoopste Touran en kost € 25.750,-.

Dieselgamma
De Volkswagen Touran is ook leverbaar met een breed scala aan dieselmotoren. Instappen gebeurt met de Trendline 1.9 TDI met 90 pk. De prijs voor dit model bedraagt € 28.995,-. De tweede stap op dieselgebied is de 105 pk sterke 1.9 TDI. Deze motor is te leveren in combinatie met alle uitrustingsniveaus en is er vanaf € 30.400,-. De 2.0 TDI met 140 pk is te leveren als Comfortline en Highline. De prijzen beginnen bij € 35.450,-. De sterkste dieselmotor, de 2.0 TDI met 170 pk, is er alleen in combinatie met het Highline uitrustingsniveau. De prijs bedraagt € 39.500,-. Alle TDI-modellen zijn tegen een meerprijs van 275 euro leverbaar met een dieselroetfilter (DRF), dat de uitstoot van roet reduceert. Met uitzondering van de 90 pk sterke TDI, zijn alle dieselmotoren leverbaar met de DSG-versnellingsbak.

Touran Business
Speciaal voor de zakelijke rijder zijn alle nieuwe Volkswagen Touran-modellen (inclusief EcoFuel) er ook als Business. De uitrusting wordt dan aangevuld met alle extra’s van de uitvoeringen plus een geïntegreerd navigatiesysteem, een middenarmsteun vóór, telefoonvoorbereiding, een multifunctioneel lederen stuur en naar keuze een CD-wisselaar, een iPod-voorbereiding of USB-aansluiting. Het voordeel van dit model bedraagt € 3.465,-. Er is al een Touran Trendline Business vanaf € 27.125,-.

Gerelateerde artikelen

Eerste prototype nieuwe Volkswagen Touran gesnapt

Spyshots
> Artikel lezen

Radio-ontvangst van CD-kwaliteit in Volkswagens

Autonieuws
Radio-ontvangt van CD-kwaliteit in Volkswagens
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touran maakt Sharan overbodig

Autonieuws
Volkswagen onthuld nieuwe Touran
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touran bijna klaar voor debuut

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.