Autonieuws

Vernieuwde Hyundai Coupé

De Hyundai Coupé heeft een grondige facelift ondergaan. Het model werd zowel van binnen als van buiten vernieuwd. Daarmee is de Hyundai Coupé toe aan een vernieuwd leven.

Sinds de introductie van de Hyundai Coupé in 2001 verkocht de Koreaanse autofabrikant maar liefst 220.000 modellen. Van dit totaal werden er ruim 70.000 verkocht in Europa. Het model werd tussentijds al eens vernieuwd, maar was nu toe aan een grondige opfrisbeurt.

Sportiever aangezicht
Aan de voorzijde zijn de wijzigingen het meest opvallend. We zien niet alleen compleet nieuwe koplampunits maar ook een nieuwe voorbumper met ronde mistlampen en een nieuwe grille. Van opzij valt het kleine luchtroosters in de zijschermen op. Ook de lichtmetalen wielen werden opnieuw vormgegeven. Aan de achterzijde heeft Hyundai de bumper en lichtunits vernieuwd. De bumper valt op door de geïntegreerde diffusor die de Coupé een lekker dikke uitstraling geeft.

Grondig vernieuwd interieur
Ook binnenin de Coupé werden de nodige veranderingen doorgevoerd. Het instrumentarium is compleet nieuw en voorzien van blauwe achtergrondverlichting. De middenconsole werd opnieuw ingedeeld en afgewerkt met een aluminium look. Tevens werden de ontwerpers van Hyundai geïnstrueerd om de ventilatieroosters, de stoelen en de versnellingspook een nieuwe look te geven.

Motorengamma
Drie benzinemotoren vormen het motorengamma van de Coupé. Het instapmodel wordt aangedreven door een 1.6 liter 16-klepper met een vermogen van 105 pk. De tweede leverbare motor is een 2.0 liter 16-klepper die garant staat voor een maximaal vermogen van 143 pk. Het topmodel is de 2.7 V6 die met 167 pk voor leuke prestaties zorgt. Waar de 1.6 en 2.0 zijn gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak, mag de V6 zich tevreden stellen met een zesbak. Een viertraps automaat is optioneel.

Gerelateerde artikelen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Hyundai Coupé groeit naar boven

Spyshots
Nieuwe Hyundai Coupé groeit naar boven
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.